Tarzınıza göre Otomobil seçmenin önemli olduğunu bilmelisiniz.

Otomobil seçimi yaparken vereceğiniz önemli kararlardan birisi de yaşam tarzınız ve ihtiyaçlarınızı iyi belirlemenizdir.

Hayatın her alanında olduğu gibi temel hedef “ihtiyaç” doğrultusunda olmalıdır.

Bugün sizler için tarzınıza göre nasıl araç seçebilirsiniz, seçtiğiniz araçlar ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabilir? Bu konuda bir içerik hazırladık.

1Tarzınıza Göre Otomobil Nasıl Seçebilirsiniz?

Yaşam şekliniz, ihtiyaçlarınız, araç için ayıracağınız bütçe, kullanım amacınız…vb pek çok kriteri doğru filtreler kullanarak nihai olarak doğru araç satın alma konusunda özen göstermeniz gerekiyor.

Temelde aracı ne için kullanacağınızı iyi belirlemeniz ve geleceği ön görerek seçim yapmanız önemli bir konudur.

Aslında araç segmentlerinin oluşmasındaki temel etken de insanların ihtiyaçlarına göre araç seçimi yapmak istemesinden doğruyor.

Eğer bir bahçeniz varsa, yayla eviniz varsa, sürekli bir şeyler taşıma ihtiyacınız doğuyorsa, araç kullanırken yerden yüksek olmayı seviyorsanız, kamp, piknik…vb aktivitelere ilginiz var ise, bir pick-up modeli tercih edebilirsiniz.

Elbette yakıt, M.T.V, bakım, lastik…vb masraflarınızın da normal bir binek otomobile göre biraz daha yüksek olmasını göze almalısınız.

Aracınızı sürekli aileniz ile kullanıyor, uzun yolculuklara çıkıyor iseniz, güvenlik donanımları yüksek bir SUV modeli ya da Station wagon bir model tercih edebilirsiniz.

Çünkü ihtiyacınız gereği bolca yükleme alanı ve büyük bir araç içi yaşam alanına ihtiyacınız olacak. Ve sürekli uzun yolculuklar yapacaksanız yakıt giderleri de sizin için önemli bir kalem olacaktır. Yani az yakan bir araç tercih etmeniz önemli.

Tarzınıza Göre Otomobil

2İhtiyacınız Dışındaki Araç Sizi Üzer!

Sadece şehir içi ve günlük olarak kullanacağınız bir araç deneyimi arıyorsanız, A veya B segmenti küçük bir araç tam size göre.

Yani, kullanımı pratik, park etmesi kolay, mümkünse otomatik vites ve az yakan bir araç tercih etmeniz gerekiyor.

Büyük bir metropolde yaşayıp sadece gündelik olarak kullanacağınız bir araç için, büyük bir sedan ya da SUV modeli tercih etmeniz size sadece külfet ve park yeri sorunu getirecektir.

Yani özetle, yaşam tarzınız, istekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendiniz için en uygun araç modelini bulmanız gerekiyor.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Tarzınıza Göre Otomobil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here