Özellikle son zamanlardaki teknolojik gelişmelerle birlikte oto ekspertiz sürecinde oldukça büyük yol bir alındı. Bununla beraber ekspertiz, uzun ömürlü ve sıfıra yakın ikinci el araç satın almak isteyen alıcıların odak noktası haline geldi. Bu süreçte kazalı bir aracın tespitini yapabilmek için pek çok yöntem kullanılır. Örneğin MR cihazlı ekspertiz sayesinde daha kesin ve net bilgilere ulaşmak mümkün kılınır. Peki, MR cihazlı ekspertiz nedir? Bu cihaz, yeni bir teknoloji olduğu için alıcılar ve satıcılar tarafından merak konusudur. Bu sebeple merak edilen soruları sizler için cevapladık.

MR Cihazlı Ekspertiz

Son zamanlarda alıcılar tarafından bu yöntem sıkça tercih edilmeye başlandı. Bunun sebebi ise alıcıların hasarlı araçları önceden tespit edebilmesi ve satın alma kararını bu duruma göre vermesidir. Bu sayede ağır hasar almış araçların oluşturacağı maddi yük ortadan kaybolur. Ayrıca MR cihazlı ekspertiz, oto ekspertiz sürecinin en ileri boyutlarından biridir. Aktif ısı dalgalarının geri dönmesiyle birlikte arabanın kaporta hasar durumunu anlayan cihaz; araçta boya veya vernik olup olmadığını anlayarak rapor sunar. Ölçümleme esnasında halojen ışıklar ve kaliteli flaşlar kullanarak aracın daha önceden aldığı hasarları IR kameraları sayesinde ortaya çıkarır.

MR Cihazlı Ekspertiz

Sistemde bulunan özel yazılım sayesinde cihaz, aracı 360 derece gözden geçirip arabaya has harita çıkarabilir. Cihaz sayesinde elde edilen verilerin yanılma payı sıfıra indirilirken daha doğru ve tarafsız raporlar ortaya çıkarılır. Uluslararası standartlarda incelemeler ve raporlar sunan cihaz, otonom bir sisteme sahiptir. Ayrıca cihazlı ekspertizin pek çok yararı vardır. Örneğin satın alacağınız aracın raporunda lokal boyalı olduğu yazıyor fakat sizin cihazlı ekspertiz raporunuzda tam boyalı yazıyorsa burada bir sorun vardır. Ancak cihaz, %100 doğru sonuçlar vereceği için cihaza güvenebilirsiniz. Bunlarla birlikte plastik çamurluk, panel ya da kaportada macun problemi varsa kolayca tespit edilebilir.

MR Cihazlı Ekspertiz Ne Kadar Sürer?

Oldukça kapsamlı sonuçlar verse de MR cihazlı ekspertiz, kısa bir sürede aracı tarayarak işlemini tamamlayabilir. Yaklaşık 10 veya 15 dakikada sonuçları hazırlayan cihaz sayesinde zamandan tasarruf edip süreci hızlandırmak mümkün.

Oto Ekspertiz Nedir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here