Son dönemlerdeki yeni düzenlemeler ile birlikte pek çok oto ekspertiz firması faaliyete açıldı. Oto ekspertiz hizmetini satın almak isteyen alıcıların çeşitlilik nedeniyle pek çok sorusu olabiliyor. En temelde yetkili servis yerine neden oto ekspertiz firmasına gitmek gerektiği sorgulanıyor. Ayrıca hangi ekspertiz firmasının daha güvenilir olduğu konusunda kararsız kalınıyor. Bu yazımızda güvenilir oto ekspertiz firmasını seçmek için dikkat edilmesi gereken bazı detayları anlatacağız.

Öncelikle 2. el araç satın alırken araca dair bir oto ekspertiz raporu varsa bu size sunulur. Fakat bazen aracı satın alacak kişiler yanlış ve eksik bilgilendirildiği için sunulan raporun dışında başka bir oto ekspertiz incelemesi görmek istiyor olabilirsiniz. Ayrıca inceleme sürecinde motor, mekanik, boya, elektrik, iç aksamlar, airbag ve beyin arızalarının kontrol ettirilmesinde fayda var. Saydığımız incelemeleri tarafsız ve güvenilir bir firmada yaptırmak oldukça önemli.

Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi?

Araba almayı düşünüyorsanız sadece alacağınız arabayı değil oto ekspertiz firması da araştırmanız gerekir. Marka güvenirliğine sahip ve müşteri memnuniyeti yüksek bir firma bulmanız, rapora duyduğunuz güveni artıracaktır. Kurumsal ve tanınmış firmalar, güven noktasında sizi daha mutlu edebilir. Doğru ve tarafsız bir sonuç almak için araştırmanızı iyi ve detaylı yapmalısınız. Çünkü kurumsal firmaların bayi standartları da zaman zaman fark gösterir. Burada önemli olan fiyat ve paket performansı olarak size hitap eden firmayı seçerek harekete geçmektir. Ekspertiz sırasında uzman profesyonellerin, iş etiği çerçevesinde yorum dahi yapmadan tarafsız olarak aracın tüm detaylarını raporlaması beklenir. Sürecin bir parçası olarak raporlamanın da uzman kişi tarafından anlaşılır yazılması oldukça büyük önem taşır.

oto ekspertiz

Oto Ekspertiz Paketleri Nasıl Seçilir?

Çeşitler arasından seçtiğiniz paket, sizin oto ekspertiz raporunuzun içeriği ile alakalı ön bilgiler verir. Bu noktada önemli olan sizin ihtiyacınıza uygun paketin tespit edilmesidir. Genellikle firmadan firmaya paket sayısı ve seçenekleri farklılık gösterir. Seçeneklerinizi değerlendirirken arabam.com oto ekspertiz paketlerine de göz atmayı unutmayın. Ayrıca ekspertiz merkezlerimizde çalışan uzman teknisyenlerimiz aracınızın sahip olduğu özellikleri, yaşı ve kilometresini dikkate alarak, aracınıza en uygun ekspertiz paketini seçmeniz için size tavsiyelerde bulunacaktırlar. Birbirinden avantajlı fiyatlarla size sunduğumuz ekspertiz paketlerimize aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz. Uzman gözünden detaylı hizmet yalnızca bir tık uzağınızda!

arabam.com Oto Ekspertiz

2 YORUMLAR

  1. Kurumsal olmayan yerlerin sorumluluk kabul etmesi oldukça zor. Kurumsal şirketlerin koruması gereken bir marka değeri varken diğerleri klasik esnaf anlayışıyla hareket ediyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here