Mercedes-Benz EQC Türkiye’de Satışta!

1
2349
mercedes-benz eqc

Mercedes-Benz‘in elektrikli araç piyasasına hızlı bir giriş yaptığı modeli EQC, ülkemizde satışa çıktı. Mercedes-Benz EQC modeli hakkında detayları ve fiyat listesini yazımızda paylaştık.

Mercedes’in elektrikli SUV modeli olarak anılan 2019 EQC 400 4 Matic, alıştığımız elektrikli otomobil tasarımları yerine klasik Mercedes tasarım dilini koruyor. Yani yeni moda olan fütüristik elektrikli araç görüntüsünü onda göremiyoruz. İç mekanında geniş ve aydınlık kabin, kaliteli malzeme, ve yüksek seviyede iyi işçilik hemen herkesin dikkatini çekiyor. Navigasyon ekranında yakınlardaki şarj istasyonlarını da görebiliyorsunuz. EQC’nin ön ve arkada birer adet olmak üzere iki adet elektrikli motoru var. 4 tekerden çekiş sistemine sahip olan araç, toplam 408 HP’lik güç üreten bir sistemle çalışıyor. Mercedes Benz EQC 400 4 Matic maksimum tork verisi 760Nm.

Mercedes- Benz EQC 400 4 Matic menzil konusunda gerçekten şaşırtıcı veriler sunuyor. WLTP standartlarında 445km ile 470km arasında bir menzile sahip olan araç oldukça iddialı. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde yaklaşık 45 dakikada %80 gibi bir kapasiteye ulaşabilen EQC, özel şarj sistemiyle standart prizlerden üç kat daha. hızlı şarj olabiliyor.

Mercedes-Benz EQC fiyatı ne kadar?

Ülkemizde bir süredir özel ithalat ile gelen otomobiller satılmaktaydı. Geçtiğimiz hafta Mercedes-Benz aracı ülkemize resmi olarak getirdi. Yalnızca tek bir modelle karşımıza çıkan EQC ‘nin fiyatı 966.000 TL‘den başlıyor. Rakibi diyebileceğimiz Audi E-Tron henüz resmi olarak ülkemizde satılmıyor. Ayrıca bir diğer rakibi olan Jaguar I-Pace giriş seviyesi donanım pakediyle birlikte 861.513 TL fiyat etiketine sahip.

İkinci El Araç İlanları

 

1 YORUM

  1. fiyatı aşırı yüksek değilmiş mercedes modellerini ya da şuan ki sıfır araba fiyatlarını düşününce…motoru da gerçekten çok güçlü olarak yapılmış..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here