Satrançta altın kural, “Daha iyi olmak için her zaman kendinden daha iyi rakiplerle oynamalısın.”. Gerçek hayatta bir örnek vermek gerekirse “Kral olmak istiyorsan önce kralı alt etmelisin.”. Bu tarz metaforları hemen hemen her sektör için örnek olarak kullanabiliriz. Ancak bir marka var ki bu metaforları fazlasıyla benimsemiş ve kısacık tarihine rağmen sektör liderlerine kafa tutuyor. Lucid Motors’tan bahsediyorum. Batarya üreticisi olarak faaliyetlerine başlayan bu şirket, 2021 yılında piyasaya çıkacak olan Lucid Air adlı tamamen elektrikli otomobiliyle Tesla Model S’i her fırsatta yenmeye çalışıyor.

lucid air

Lucid Air, Tesla’nın En Hızlı Tur Rekorunu Kırdı

Lucid Air, Tesla’nın Saltanatını Sallamaya Geliyor” adlı yazımızda Lucid Air için dünyanın en hızlı şarj edilebilen ve en uzun menzile sahip otomobili olduğundan bahsetmiştik. Rekabetçi bir fiyat politikasıyla pazara girmeye hazırlanan bu otomobilin, fütüristik yapısı ve teknolojilerinden de bahsetmiştik. Ancak bugün bambaşka bir kulvarda kazanılan bir başarıyla sizlerleyiz. Lucid Air, Tesla Model S’in Laguna Seca pistindeki yarış rekorunu kırdı!

Geçen yıl Laguna Seca pistinde Tesla Model S, 4 kapılı otomobiller klasmanında en hızlı tur rekorunu kırmıştı. “Tesla Model S yıllar önce üretildi, onu 2021 model bir otomobille karşılaştırmak ne kadar doğru?” diyenleriniz tabi ki olacaktır. Ancak söz konusu Model S, Tesla’nın 3 motorlu Plaid güç aktarma mekanizmasının bir prototipiyle donatılmış bir otomobildi. Neyse bunun da çok fazla önemi yok çünkü Lucid, Tesla’nın 1:36.55’lik süresini birkaç salise ile değil, 1:35.00 yani tam 3.55 saniye ile kırdı. Bu denli kısa mesafeli bir pistte bir turda 3.55 saniye oldukça büyük bir zaman dilimi.

lucid air teslayı geride bıraktı

Lucid cephesinden video için yapılan açıklama da şu şekilde oldu;

“Kronometremiz bu turda 1:33’lük bir süre kaydetti ve diğer turların daha hızlı olması çok olası. Bugün öncelikli hedefimiz iyi fotoğraflar çekebilmekti. Bu yüzden bu, kamera önünde sadece iki tam turdan attık ve birinde rekor geldi.”

Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan Lucid Air’in, yalnızca iki turda bu denli bir performans göstermesi, henüz tanıtılmayan 1.200 beygirlik versiyonunun neler yapabileceği konusunda bizi oldukça heyecanlandırıyor. Bakalım bu meydan okumaya Tesla cephesinden nasıl bir karşılık gelecek. Tesla, daha iyi bir zaman elde etmek için Model S Plaid’in son halini Laguna Seca’ya getirirse şaşırmam.

 

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here