Ferrari 212: Bir Efsanenin Üretim Yolculuğu

2
1761
ferrrari-212
ferrrari-212

Ferrari 212 iki ana model üzerine inşa edildi: Inter ve Export. Inter bu üretimin düz yol versiyonu iken, Export’un çoğu üretimi yarış modelleriydi.

Enzo Ferrari, Alfa Romeo fabrikasından ayrıldıktan ve kendi şirketini kurduktan sonra arabaları farklı şekilde üretmeye karar verdi.  Ferrari 212i ise , üretim hafızası anlamında bir önceki model olan 166’ya dayanıyordu. Inter, Ferrari tarafından üretilen erken dönem üretim otomobillerinin  en başarılı olanıydı. Berlinetta, cabriolet ve coupe versiyonları gibi çeşitli gövde stillerine sahipti. Ferrari 212, bu başarılı tasarım için, Pininfarina tasarım stüdyosu ile işbirliğini başlattı ve iki İtalyan şirketi arasında uzun vadeli bir ilişki kurulmuş oldu.

Ferrari 212 Firmanın Çift Amaçlı Doğasını Kanıtlıyor

212-Inter-export
212-Inter-export

Ferrari 212 için aslında her şey bir şasi ve saygı duyulması gereken birkaç tasarım ipucu ile başladı. Öte yandan,  karoser üreticileri yaratıcılıklarını ifade etmek için yeterli özgürlüğe sahipti. Ghia, Ghia Aigle, Pininfarina, Stabilimenti Farina, Touring, Vignale veya İngiliz Abbott şirketi gibi şirketler birkaç araç üretti. Ayrıca, Export araçlarının tamamı yarış için kullanılmadı. Bazıları, Ferrari araçlarının çift amaçlı doğasını kanıtlayan düz yol aracı olarak da kullanıldı.

Zarif Bir Grand Tourismo (GT)

212-Inter
212-Inter

Ferrari 212 Inter, 1951’de Ferrari’nin başarılı 166 ve 195 Inter grand tourer’ının yerini aldı. Bu anlamda 212, 166’nın bir evrimiydi. Uluslararası yarışları da kazanabilecek ve aynı zamanda günlük kullanım için bir spor otomobil. Yıl 1951’e gelindiğinde Ferrari, yarış dünyasında ününü oturtmuştu, ancak Enzo Ferrari, hızlı, sportif bir düz yol otomobilinin direksiyonuna çıkmak isteyen beyefendi Gran Turismo için daha büyük bir pazar oluşacağına inanıyordu. Böylece, Ekim 1951’de Paris Otomobil Fuarı’nda Ferrari, zarif bir Gran Turismo (GT) olan 212 Inter’i tanıttı.

Ferrari 212 İnter Özellikleri

ferrari-inter-düzyol
inter-düzyol

Araç trafikte daha fazla tork ve kullanılabilirlik elde etmek için 2.600 mm dingil mesafesi ve tek bir 36 DCF Weber karbüratörle beslenen 2.5 litrelik bir SOHC V-12 motora sahipti. İngiliz dergisi Autocar, 1950’de 212 olarak tanımladıkları ve daha önce test ettikleri herhangi bir GT otomobilinden daha iyi performans gösteren bu modeli ele geçirdi. Böylece 212, farklı karoser yapımcıları tarafından tamamlanan bir coupe ve spider olarak yerini aldı. Son olarak, bu üretim yolculuğu boyunca seride toplam 82 araba üretildi.

2 YORUMLAR

  1. geçmiş yıllarda yaşamış tasarımcıların da gayet yetenekli olduğuna şahit oluyoruz. Her geçen gün moder çizgiler içeren otomotiv tasarımları geçmişten uzaklaşmakta çok başarılı. uzaklaşması benim açımdan kötü bir durum. Geçmiş tasarımlar çok daha hoşuma gidiyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here