Belgian GP Spa Pistinde Tamamlandı Uzaylı Yine Kazandı

5
1653
lewis hamilton

Belgian GP, Spa pistinde tamamlandı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Lewis Hamilton 89. yarış galibiyetine ulaştı. Yarışa ikinci sırada başlayan Bottas da yarışı 2. sırada tamamlarken Max Verstappen 3. oldu. Güvenlik araçlarının piste çıktığı yarışta, Pierre Gasly de günün yarışçısı seçildi.

Lewis Hamilton… Bambaşka Bir Galaksiden

Lewis Hamilton, sıralama turlarının en hızlı ismi olarak yarışa pole pozisyonunda başladı. Hatasız bir sürüş gerçekleştiren tecrübeli pilot, 89.zaferine ulaşırken hiç zorlanmadı. Mercedes takım patronu Toto Wolff de başarılı pilotu için “Sanki uzaydan gelmiş gibi.” yorumunu yaptı.

Bir diğer Mercedes pilotu Bottas da takım arkadaşı gibi hatasız bir sürüş sergilese de onu geçecek bir fırsat yakalayamadım ve 2.sıradan başladığı yarışı yine 2.sırada tamamladı.

hamilton ve bottas
Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas

Belgian GP RedBull-Renault Savaşı

3.sıraya abone olan Max Verstappen de start anında Ricciardo ile ufak bir mücadeleye girse de başladığı sırayı kaptırmayarak yarışı 3.sırada bitirmeyi başardı. Ricciardo tecrübesini konuşturdu. Sıralama turlarını 4.sırada tamamlayan tecrübeli pilot sorunsuz bir şekilde 4.sırada kalmayı başardı. Son turda adeta rüzgar gibi olan Ricciardo, yıpranmış lastiklerine rağmen en hızlı tur süresini alarak Hamilton’ın Grand Slam’ini bozdu ve hanesi ne ekstra 1 puan yazdırdı.

belgian gp renault

Yarışa 5.başlayan Albon uzun süre bu sırayı korusa da son turda Renault pilotu Ocon tarafından geçilerek yarışı 6.sırada tamamladı.

belgian gp redbull

Sainz Dertli, Sainz Düşünceli

Yarışa 7.sıradan başlamaya hak kazanan McLaren pilotu, yarışın başlamasına kısa bir süre kala yaşadığı egzoz arızası nedeniyle piste çıkamadı. Yarışı kenardan takip eden geleceğin Ferrari pilotu, Ferrari’nin düşük performansı izlerken oldukça sıkıntılı görünüyordu. Ferrari’ye gider gitmez isteyeceği tek şeyin daha fazla motor gücü olacağını söyleyen Sainz, Ferrari’nin geleceği için umutlarını canlı tutmakta zorluk çekiyor gibi.

sainz
Carlos Sainz

Sainz’ın takım arkadaşı Norris ise bugün pistteki tek McLaren’di. Durumu fena idare etmeyen Norris 10.sıradan başladığı yarışı 7.sırada bitirmeyi başardı.

Pembe Panterler Puan Barajında Kalmayı Başardı

Sıralama turlarını 8. ve 9. sırada bitiren Racing Point pilotları önlerindeki Carlos Sainz’ın piste çıkamamasına rağmen yarışı 9. ve 10. sıralarda noktaladılar.

Günün Adamı Pierre Gasly

Yarışa sert lastiklerle başlayan Alpha Tauri pilotu Gasly, 12.sıradan başladığı yarışı 8.sırada tamamlayarak günün adamı seçildi.

belgian gp gasly

Ferrari…

Ferrari için söylenecek bir söz yok. Çok kötü giden gidişat Belgian GP için de değişmedi ve bir yeni hezimet daha alındı. Pitte bile çok yavaş olan Ferrari yarışı puan alamadan noktaladı. Spa’da bu pistte, geçen yıl ilk iki sırayı alan Ferrari pilotları, bu yıl Q3’e kalmayı bile başaramadılar. Charles Leclerc’in yaptığı açıklama da adeta yürekleri dağladı, Leclerc “Q2’de sıralama turlarına veda ettik ve bu bir başarıydı.” şeklinde bir açıklamayla Ferrari’nin bu yılki özetini yaptı.

Yarışa hiç şüphesiz en iyi başlayan pilot olan Charles Leclerc, ilk turda 5 kişiyi geçerek 8.sıraya kadar yükseldi. Ancak düzlüklerde geçen yıla oranla ortalama 12 km daha yavaş olan Ferrari motoru, Leclerc’i düzlükte büyük sıkıntılara soktu ve Leclerc hızla sıra kaybetti. Çift pit-stop gerçekleştiren Monakolu yarışçı iki pit stop’unun da arıza nedeniyle çok yavaş gerçekleşmesi üzerine yarışı Vettel’in arkasında 14. tamamladı. Ve Leclerc’in yarış sonu radyo konuşmalarında pit duvarına cevap vermediği de gözlerden kaçmadı.

ferrari belgian gp

Mercedes patronu Toto Wolff de Ferrari hakkında “Ferrari bu sorunları hak etmiyor. Yönetimden yapılan hataların sonuçlarını çekiyorlar.” şeklinde konuştu.

Ayrıca yaşlı kurt Kimi Raikkonen ise Ferrari motoruna sahip pilotlar arasından yarışı en önde sıralayan pilot oldu. Tecrübeli Alfa Romeo pilotu, 16.sırada başladığı yarışı 12.bitirdi.

Güvenlik Araçları Pistte

Antonio Giovinazzi’nin bir anlık kontrol kaybı onu yarış dışı bıraktı. Bariyerlere çarpan Alfa Romeo pilotunun lastiği yerinden fırlayarak George Russel’ın lastiğine çarpınca, çaresiz Russel da yarış dışı kaldı.

Sıralama ise şu şekilde oluştu;

belgian gp sonuçlar
2020 Belgian GP Sonuçları

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here