Toyota 86 Origami Gövdesiyle Ferrari Testarrosa’yı Andırıyor

0
1215
toyota-86
toyota-86

Toyota 86 Origami, Tokyo Otomobil Fuarı 2020’de görücüye çıkarak ilginç tasarımı ile dikkat çekti. Bu ilginin bir kısmı ise, ikonik Pininfarina tasarımı Ferrari Testarossa’dan daha geniş gövdeye sahip olmasına odaklandı.

Toyota 86, Detayları İle Bütünün Önüne Çıkıyor

toyota-86-origami
toyota-86-origami

Teoride, geniş gövdeli bir Toyota 86’ya bakıyoruz, ancak bu yapının detayları onu türlerinin çoğundan ayırıyor. Geniş gövde kitinin göze çarpan hava delikleri ile birlikte geldiğinden bahsetmekle başlamalıyım. Ayrıca,  donanımı tanımlayan rakamlar beklediğiniz kadar ciddiyet taşıyor. Daha net olmak gerekirse, ön çamurluklar aracın her iki tarafına 150 mm eklerken, rakam arka çamurluklar için 200 mm’ye çıkıyor. Görünüşe göre bu girişler sırf, salt görsel heyecan için oradalar. Diğer bastırma kuvveti cihazları ön dudak spoylerini içerirken, Toyobaru’nun arka tarafı 210 cm genişliğe kadar yayılabilen devasa bir kanadı barındırıyor.

Görünüm Uğruna Toyota 86 Origami’de Çok Şey Feda Edilmiş

toyota-86-origami-geniş-gövde
toyota-86-origami-geniş-gövde

Elbette, tekerlekler inceleyenlere yapbozunun önemli bir parçası olarak bakıyor. Ancak, aşırı negatiflik örneği ,kamber açısı tavan döşemesi gibi görünüyor. Aşırı sınırlı yerden yükseklik ile birlikte, bu Toyota’yı Hellaflush türünün bir üyesi yapıyor diyebiliriz. Görünüm uğruna hem sürüşü hem de yol tutuşu feda eden, piyasadaki en tartışmalı türlerden birinden bahsediyoruz. Aslında, bu yüzden dünyanın belirli bölgelerinde bunun yasaklanmış olması şaşırtıcı değil.

Geçen yıl Eylül ayında tartışılan 326 Power Toyota 86 beyaz olurken, yeni portreyi tanımlayan elma şekeri kırmızısı ve bebek mavisi tekerlek merkezleri oldukça fark yarattığını söyleyebiliriz.

Karşılaştırdığımız Ferrari Testarossa Eleştirileri Nelerdi?

ferrari-testarossa
ferrari-testarossa

Yıl 1984’ten başlayarak Ferrari, 1991’e kadar platformu olan  512 TR spesifikasyonuna yükseltmeden önce 7177 Testarossa üretti. Ancak eski Ferrari’ler arasında Testarossa, iki ana nedenden ötürü yıllarca takdir edilmedi: Bir F40 daha hızlı, daha eşsiz ve daha heyecan vericiydi. Çünkü Ferrari’nin nihai GT’si (sıcak havalarda) ne kadar pratik olursa olsun, hemen hemen her bakım işi için 4.9 flat-12’nin çıkması gerektiği de söylenmelidir. Bu, Ferrari’nin parçalar için ne kadar ücret aldığını düşünmeden bile sahip olunması için pahalı bir hobidir.

Diğer sorun ise, çoğu Tastarossa yıllarca depoda tutulduğundan, contaları ve hortumlarının muhtemelen bozulmuş olmasıdır, bu da düşük kilometreli örneklerin epeyce kötü sürprizler barındırabileceği anlamına gelir.

 

Ancak yine de bakımlı bir Testarossa’ya atlayın ve dünyanızda her şey yoluna girecektir. Tam 12 silindirli motor adeta şarkı söylüyor. İtalyan derisi mükemmel  bir haz veriyor. Ayrıca, Pininfarina’nın klasik stili, nereye giderseniz gidin, manzaraya hükmetmenizi sağlıyor. Son olarak, bu komik geniş Ferrari, tüm gerekli nedenlerden dolayı kesinlikle önemli bir simgedir.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here