Kia Telluride 2020: Amerikan Pazarına Yeni Rakip

1
3172
kia-telluride
kia-telluride

Kia Telluride modeli piyasaya çıktı. 2019 Detroit Otomobil Fuarı’nda Güney Koreli üretici Kia, orta büyüklükteki SUV’nin özellikle ABD pazarı için geliştirildiğini açıklamıştı. Telluride olarak adlandırılan bu model aynı zamanda şimdiye kadar yapılmış en büyük Kia modelidir.

Kia Telluride, gereken tüm maksatlar göz önüne alındığında tamamen Amerikan yapımıdır. Araba Irvine California’daki Kia Tasarım Merkezi’nde tasarlandı ve Georgia’da monte edildi.

Kia Telluride Dış Tasarım

2020-kia-telluride
2020-kia-telluride

Kia Telluride görsel olarak olması gerektiği kadar büyük görünüyor ve aynı zamanda onu rakiplerinden ayıran tasarım çizgilerini bizlere sunuyor. Özdeşleşmiş Kia ızgarası, hafifçe arkaya yerleştirilmiş üst üste farlarla çevrelenmiştir. Bunlar ön cama doğru uzun ve geniş bir kaput içinde devam eder. Üst bölümde modelin plakası bulunur ve logonun soluna ve sağına uzanır.

Ancak yandan bakıldığında, bu uzun kaput, arabanın diğer unsurlarına kıyasla küçük görünüyor. Telluride’nin bu özelliği, özellikle resmi fotoğraflarda yer alan boya düzeni son derece agresif görünmesini sağlıyor.

Arka bölümün tasarımı basit ama bu yine de modelin lehine çalışıyor. LED şeritlerden yapılmış ters L şeklinde tasarlanmış arka lambalar, çift egzoz uçlu oyulmuş koruma plakası, kapak boyunca yazılan Kia logosu ve Telluride yazısı arka bölümü oluşturuyor.. Genel olarak, hangi yönden bakarsanız bakın, Telluride dengeli oranlar, temiz tasarım ve Amerikan pazarı için tasarlanmış bir SUV haline gelen hatlar sergiliyor.

İç Tasarım

iç-tasarım
iç-tasarım

8 koltuklu Telluride’nin dış tasarımının basit ama zarif seçimi iç mekana da uzanıyor. Gereksiz düğme veya buton bulunmuyor.  Orta konsol geniş ve ferahtır, ayrıca ön panelin ortasında tek bir büyük ekran bulunur.

İç mekanın yapımında kullanılan malzemeler arasında döşeme için Nappa deri bulunuyor. Simüle edilmiş fırçalanmış metal ve gösterge paneli için mat cilalı ahşap ve diğer öğeler yer alıyor. Öte yandan direksiyon simidinde de deri kullanılmıştır.

Kia Teluride Performans Özellikleri

telluride-performans
telluride-performans

Telluride, 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiş ve 291 beygir gücüne sahiptir. Ek olarak, 262 lb-ft üretebilen 3.8 litrelik GDI V6 motorla güçlendirilmiştir.

Otomobilin sistemleri, her biri SUV’un güç aktarma organlarını ve direksiyon ayarını buna göre değiştiren dört sürüş modunun (Akıllı, Eko, Spor ve Konfor) kullanılmasına izin veriyor. Ekstra iki mod, Kar ve AWD, belirli sürüş gereksinimleri için mevcuttur.

Genel Bakış

2020-yeni-telluride
2020-yeni-telluride

Sekiz koltuklu otomobil, bu tür araçların son derece popüler olduğu bir zamanda piyasaya çıkıyor. Bu yüzden büyük olasılıkla tamamen yeni bir Kia orta boy SUV serisi ortaya çıkaracak.

Pazarın bu bölümüne hitap etmeye  karar vermek, Güney Korelileri burada iş yapan ağır toplarla aynı topa sokabilir.Son olarak, firmanın diğer SUV’unun başarısı göz önüne alındığında, Telluride’nin oldukça etkileyici olması muhtemeldir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here