Yeni Kia Sorento PHEV Tanıtıldı | Hibrit

2
1887

Rakamsal verileri ve kullanıcı deneyimiyle üst çizgileri hedefleyen 2021  Sorento PHEV, ekonomi konusunda da sahiplerini memnun etme iddiasında.

2021 Kia Sorento Phev lansmanından bu yana iç ve dış tasarımıyla büyük beğeni topladı ve yeni bir platforma geçişle ürün yelpazesini genişletti ve ilk kez PHEV’in şarj edilebilir bir hibrit versiyonunu aldı.

Kia Sorento Phev 

Serinin en düşük karbon emisyonuna sahip, en ekonomik ve en güçlü üyesi olması beklenmektedir. 2021  Sorento PHEV’de kullanılan sistem, 13,8 kWh kapasiteli sıvı soğutmalı batarya, 66,9 kW çıkışlı elektrik motorundan ( 90 hp), 1.6 litrelik bir T-GDi motor ve 6 ileri otomatik şanzıman geliyor.

2021 Sorento PHEV’de kullanılan dört silindirli turboşarjlı benzin ünitesi tek başına 180 beygir gücü ve 265 Nm tork üretiyor. 90 beygir güç ve 304 Nm tork üreten bir elektrik motoru dahil edersek, Sorento PHEV’deki toplam güç ve tork sırasıyla 265 hp ve 350 Nm’ye yükseliyor. Benzinli ünite ve elektrik motorunun gücü, 6 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe paralel olarak aktarılıyor.

Kia Sorento Phev Sıfır Emisyonla Birçok Kısa Mesafeyi Katedebilir. 

Sorento PHEV’in tüm detayları henüz net değil. Örneğin CO2 emisyonları ve saf elektrikli sürüş menzili gibi değerlerin onay beklediği ve kısa süre içinde Kia tarafından açıklanacağı belirtildi. Ancak Koreli marka, tamamen elektrikli sürüş menzilinin, sürücülerin sıfır emisyonla birçok kısa mesafeyi katedebilmeleri için yeterli olduğunu zaten vurguluyor.

Kia Sorento  2021’deki batarya yere paralel yerleştirildiği için diğer hibrit versiyona göre büyük bir yer kaybı yaşanmıyor. İç mekân ve bagaj kapasitesi açısından diğer versiyonlarla aynı değerlere sahiptir. Sorento PHEV’de beşli ve yedi kişilik koltuk seçenekleri de bulunuyor. Örneğin yedi koltuk konfigürasyonu ile tercih edilen Sorento PHEV, 175 litre bagaj alanına sahip. Bu rakam Sorento Hybrid için 179 litredir.

2021 Sorento PHEV’deki dijital gösterge ve bilgi-eğlence ekranları, pil durumu ve mevcut şarj istasyonları gibi bilgileri görüntülemek için yeniden tasarlandı. Bunların dışında diğer tüm teknolojiler ve sürüş destek sistemleri, sürümlerin geri kalanıyla aynıdır. Sağ arka çamurlukta bir tasarım ve şarj girişi olarak “eco plug-in” rozeti ile diğer versiyonlardan ayırt edilebilen Sorento PHEV 2021, önümüzdeki yılın ilk aylarında bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

2. El Kia İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here