Merakla Beklenen Otomobil Nissan Z

1
1393

Önümüzdeki üç yıllık kısa vadeli planın kalbindeki isimlerden biri olan yeni Nissan Z , tasarımıyla herkesi etkileyecek.

Elektriğin geri dönüşüyle ​​otomotiv dünyasının devrim niteliğinde bir değişime uğradığı aşikâr. Markası ne olursa olsun herkesi ilgilendiren bu dönüşüm süreci, bazı markaların kendilerini ön plana çıkarması için büyük bir fırsat. Nissan’ın cephesi, Qashqai ile oluşturduğu SUV sınıfındaki liderlik konumunu son birkaç yılda PSA Grubu’na kaybetti. Peugeot liderliğindeki Fransız grubunun doğru ve nitelikli hamleleri, liderin yarıştaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Bu durumu aşmayı düşünen Nissan kadrosunda ciddi değişiklikler yapıyor.

Nisssan Z İle ilgili Ciddi İpuçları Verdi.

Japon üreticinin tasarım dili de önemli ölçüde değişecek ve tamamen elektrikli Ariya SUV ‘yi bu dönüşümün ilk temsilcilerinden biri olarak tanıtacak. Listedeki önemli adımlardan biri de “Z” efsanesini hayata döndürmektir. Nissan’ın yeni Z arabasını piyasaya süreceğini uzun zamandır düşünüyoruz. Hatta Mayıs ayında bu araç için ipuçları olan fotoğraflar bile aldık. 2022’nin sonlarında tanıtıma girmesi öngörülen modelin satışı için yıl 2023. Süreç hakkında AutoExpress’e konuşan Alfonso Albais’in tasarım sorumlusu, yaklaşan Nissan Z ile ilgili ciddi ipuçları verdi.

Nissan Z

Model tasarımının detayları ile birlikte son kullanıcıya verilecek isim ciddi şekilde şekillenmeye başlıyor. Yabancı basında da görünen ayrıntılardaki oklar çoğunlukla “400Z” yi gösteriyor. Yönetimin bu modele ilişkin beklentilerinin şimdiden oldukça yüksek olduğu söylenebilir. Bunun arkasındaki en önemli faktörlerden biri, karlılığı en üst düzeye çıkarmak için aracın Kuzey Amerika ve Çin’deki büyük pazarlarda ve Avrupa’da satışa sunulacağının netleşmesidir.

İki kapılı bir coupe olarak sunulacak olan yeni “Nissan 400Z”, klasik 240Z’den gelen izleri bünyesinde barındıracak gibi görünüyor. Hatta Alfonso Albais’in açıklamalarında; “Z, 1960’larda spor arabalara yeni bir soluk getiren otomobildi. Tasarımcılarımızın bu yeni model konusunda ne kadar titiz olduklarını ve mevcut modelin uzun süredir piyasada olduğunu hayal edebilirsiniz. ” ifadeler ayrıca projenin özel bir önem taşıdığını ortaya koymaktadır.

Aracın platform noktasında önden motor ve arkadan çekiş dinamiği esas alınarak tasarlandığını görüyoruz. Motora gelince, 3.0 litrelik çift turboşarjlı V6 motorun konfigürasyonun ön planda olduğu açıktır. Nismo departmanı ayrıca daha performans odaklı bir sürüm geliştirebilir. Buradaki diğer bir olasılık, elektriğin motor bölmesine entegre edildiği bir hibrit güç paketidir. Önümüzdeki günlerde, bu sürecin nasıl ilerleyeceği kendini belli edecek.

Fotoğraflar  autoexpress.co.uk dan alınmıştır.

2. El Nissan İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here