BMW M8 serisi ortadan motorlu bir araç mı?

Bu haftanın başlarında, BMW‘nin test sürüş ve kontrol denemelerinde görülen araçlardan birinin BMW M8 serisi olduğu düşünüldü. Bu gizemli  prototipin bir BMW M8 serisi Coupe olabiceğine dayanarak birkaç fotoğrafı çekildi ve internette yayımlandı.

Havalandırmalı arka cam çeyrek panelleri nedeniyle, çoğu bunun gelecekteki orta motorlu model için bir geliştirme aracı olabileceği kanaatine vardı. Anlaşıldığı kadarıyla M8 serisinin yeni süper otomobili, belki de modern bir M1’di yani ortadan motorlu bir araçtı.

Bununla birlikte, bu hatlara sahip böyle bir otomobil için, yan hava girişleri, varsayımsal olarak ortaya monte edilmiş bir güç ünitesine yeterli hava beslemek için çok küçüktü ve dolayısıyla bu bazı ciddi soğutma sorunlarına yol açacaktı, genel yerleşim oranların çok farklı olacağından bahsetmiyorum bile.

Ortadan motorlu ve BMW M8 serisine ait olduğu düşünülen araç. (Daha sonra M8 serisine ait olmadığı ortaya çıkacaktır)

BMW’nin Alman otomobil dergisine verdiği cevap neydi?

BMW M8 serisinin şüphelenildiği gibi, sonuçta ortadan motorlu bir araba değildi, ama neydi? Bir Alman otomobil dergisi olan ‘Auto Motor Und Sport‘ ise yayımlanan fotoğraflardaki otomobile ait fotoğrafları gördükten kısa bir süre sonra telefonu eline aldı ve BMW’yi aradı.

BMW M8 serisi için üretilen model ortadan motorlu bir araç mı? Sorusuna aldığı yanıt şöyleydi: “Hayır, araç orta motorlu bir spor otomobil değil. Fotoğraflardaki BMW prototip aracı, grubun farklı departmanlarının yeni bileşenleri test ettiği bir geliştirme aracıdır. ”

Bu cevap Alman yayınında belirtildiği gibi, farklı güç aktarma organlarından çeşitli şasi elemanlarına, frenlere, egzoz sistemlerine ve hatta muhtemelen yeni multimedya teknolojisine ve güvenlik donanımlarına kadar birçok yeni parça üzerinde deneyler yapabilecekleri için yeni olanaklar sunar. Test cihazına gelince, aslında normal 8 serisi araçları böyle değildi ve M8 Coupe’ye dayanıyordu.

BMW M8 serisinin örnek aldığı M8 Coupe modeli

BMW’nin bir süper otomobil üzerinde çalışmaması üzücü olsa da, bu zorlu zamanlarda finansal açıdan geçerli bir ürün olmayabilir. Ancak yıllar içinde öğrendiğimiz bir şeyse, otomobil dünyasında şirketler her an yeni kararlar alabilirler.

Fotoğraf Galerisi: BMW M8 serisi olduğu düşünülen araç fotoğrafları

İkinci el BMW araçlarına ulaşmak ve satın almak için tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here