2021 Nissan Qashqai 1.3 Dig-T DCT Detaylı İnceleme

0
4540

Yenisinin satışa sunulmasına az bir süre kala Kompakt SUV sınıfının iddialı modeli Nissan Qashqai’yi güncel neslinin iddialı benzinli otomatik seçeneğiyle teste çıkardım. Nissan Qashqai benzinli otomatik Test Sürüş İzlenimleri

Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Tasarım Özellikleri

Ne abartılı bir özelliği var ne de eksik kalan bir yanı. Nissan Qashqai modelinin sınıfının en ön planda olan modellerinden birisi olmasının asıl nedeni bence bu. Durum böyle olunca herkese hitap eden karakteri ile başarılı satış rakamlarına ulaşmaya devam ediyor. Yenisinin gelmesiyle birlikte bu başarısını zorlanmadan daha da ileriye taşıyacaktır.  Nissan Qashqai’de far yapısı gündüz LED’leri genişletilmiş durumda. Ön tamponla bütünleşen V formlu ön ızgara bumerang formlu LED gündüz farlarıyla birbirini tamamlayan detaylar. Qashqai’nin farları, araç hızı ve direksiyon açısı ile birlikte çalışan ve viraj içini aydınlatan adaptif far sistemiyle desteklenerek gece ve gündüz sürüş güvenliğini tamamen üst seviyeye çıkarmış. Aracın arka tarafına geçtiğimde stop grubundaki LED yapısının başarılı tasarımı hemen dikkat çekiyor. Ayrıca burada da tampon yapısı aracın bütününe uyum içinde tasarlanmış. Nissan Qashqai tasarım açısından baktığımda da ne eksik ne de fazlasını sunuyor. Beklenen ne varsa tasarımında da onu buluyorsunuz.

 

İç Mekan Özellikleri

İç mekandaki plastik malzemelerin kalitesinin yüksek olması yaşam alanının albenisini artıran en önemli etkenlerden. Nissan Qashqai’nin bir önceki neslinde eleştiri alan koltukların, direksiyon simidinin ve vites konsolunun bu tasarımı eleştiri yerine beğeni kazanıyor. Plastik dokunma hissi daha yükseğe tırmanırken, koltukların uzun yol konforu eskisine göre oldukça iyi. Orta konsolda konumlandırılan multimedya ekranının grafikleri biraz daha iyi olabilir ama kullanım zorluğu yaşatmaması bunun göz ardı edilmesini sağlayabiliyor. Nissan Qashqai yaşam alanı genişliği konusunda tam bir şovmen. Ne tarafta yolculuk yaparsanız yapın geniş ve rahat bir kullanım alanına sahip oluyorsunuz. Eşya gözlerinin sayısı yeterli ve bagaj kullanışlılığı ile birlikte bagaj genişliğini de sevdim. Hem ön hem arka tarafta baş mesafesi konusunda sıkıntı yaşatmayan test aracında cam tavana da yer verilmişti. Gerçekten cam tavan önemli bir ferahlık hissi sağlıyor. Cam tavanın istendiğinde kalın bir malzeme ile kapatılabiliyor olması da onun önemli artıları arasında yer alıyor.

Motor Özellikleri

Test aracında olduğu gibi benzinli otomatik versiyonla Nissan Qashqai cimri tüketim sonuçlarına imza atmayı biliyor. Elbette sürekli performanslı kullanım isterseniz tüketim buna bağlı oranda yükseliyor. Ancak 100 km karma yol parkurunda makul seviyelerde bir tüketim sonucu elde ediyorsunuz. Motor kaputunun altında yatan 1.3 litrelik turbo benzinli ünite 158 HP güç ve 270 Nm tork üretiyor. Bu kombinasyonla Nissan Qashqai 0-100 km/s hızlanmasını 10.1 saniyede tamamlarken, maksimum hız olarak 197 km/s’ye ulaşabildiği açıklanıyor. Sadece bu verilere baktığımız zaman bile Nissan Qashqai’nin performansı için iyi demem yeterli. Yaptığım yolculuklar sırasında ve özellikle her türlü hızlı sollama isteklerimde aradığım performansı buldum. 7 ileri oranlı DCT şanzımanın çalışma karakteri de performansa son derece olumlu bir etki yapıyor. Ortalama tüketim değeri olarak 5.5 litrelik bir veri açıklanıyor. Yaptığım tüketim testinde 6.7 litrelik bir tüketim sonucuna ulaştım.

Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu kompakt SUV’u kullanırken ona güveniyorum. Bu durum her zaman böyle oldu. Beni yolda bırakmayacağını ve abartılı bir kullanım yapmadığım sürece izini bırakmayacağını emin olarak yola çıkıyorum. Yola sağlam basan adımlara sahip. En ufak bir sıkıntı anında elektronik yardımcıları başarılı bir şekilde devreye giriyor ve sıkıntı yaşanmadan sorunu çözüyor. Araçta kullanılan orta sert süspansiyonlar işini fazlasıyla iyi yapıyor. Darbe emiş konusunda iddialı ve beğeni kazanıyor. Özellikle büyük jantlı modellerde bile arka koltuktaki vuruntular önemli ölçüde azalmış. Eski nesline göre daha az ses alan Qashqai bu konuda da beğeni kazanmayı başarıyor. Yüksek hızlara çıkıldığı zamanlarda da kabin içini sessiz tutmayı başarıyor. Yerden yüksek yapısına rağmen yan rüzgarlardan çok az etkilenen Qashqai’nin direksiyon sistemi eski nesle kıyasla daha iyi ayarlanmış. Özellikle yüksek süratlerde artık direksiyondaki tepkiler çok daha hızlı. Neredeyse boşluk bile kalmamış. Şehir içinde de yorucu olmayan direksiyon sistemi sürücüye sürüş esnasında yolla ilgili bilgileri sağlama konusunda da işini iyi yapıyor.

Güvenlik Özellikleri

Nissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testine 2014 yılında girdi ve bu testlerden 5 yıldız almayı başardı. Yetişkin yolcu güvenliği %88, çocuk yolcu güvenliği %83, yaya güvenliği %69 ve güvenlik yardımcılarından %79 başarı sağladı.

Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Yorumları

Nissan kompakt SUV işini gayet iyi biliyor. Nissan markasının ortaya çıkardığı bu sınıfta işler Qashqai için iyi gitmeye devam ediyor. Bu aracın en önemli artısı her türlü beklentiyi ne eksik ne fazla sunuyor olması. Aradığınız ne varsa onda eksiksiz bir şekilde buluyorsunuz. Bu durum onu her zaman sınıfının gözde modellerinden biri yapıyor.

Fiyat Özellikleri

Nissan, Qashqai modelini Türkiye’de 1.3 litrelik turbo benzinli motor ve DCT otomatik şanzımanlı seçeneği ile satıyor. Bu kombinasyon üç farklı donanım paketiyle satılırken en uygun satış fiyatı 361 bin TL. En üst donanım paketindeyse bu fiyat 411 bin TL oluyor.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.3 lt
  • Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 158 HP
  • Maksimum Tork: 270 Nm

Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.1 sn
  • Maksimum Hız: 197 km/s

Nissan Qashqai benzinli otomatik Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Nissan Qashqai benzinli otomatik Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.4 lt / 100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt / 100 km
  • Karma: 5.5 lt / 100 km
  • Test: 6.7 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 127 gr/km

Nissan Qashqai Benzinli Otomatik Boyutlar

  • Uzunluk: 4394 mm
  • Genişlik: 1806 mm
  • Yükseklik: 1590 mm
  • Dingil Mesafesi: 2646 mm
  • Bagaj kapasitesi 430 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
  • Boş Ağırlık: 1331 kg
  • Lastik Boyutu: 215/60 R17

Sıfır KM Nissan Qashqai Fiyat Listesi

2.El Nissan Qashqai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here