Rivian R1T 2022 İnceleme

0
4493
Rivian R1T 2022

Piyasaya sürülen ilk elektrikli kamyonet olan 2022 Rivian R1T, benzersiz güç aktarma sistemi ile ve devrim niteliğindeki yenilikçi tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor! Arazi araçlarının nelere çığır açacağının habercisi niteliğinde olan bu kamyonet, oldukça çok yönlü bir araç. Gelin arabam.com olarak 2022 Rivian R1’yi biraz daha yakından inceleyelim.

Genel Bakış

Yenilikçi tasarımıyla göz alıcı bir model olan Rivian R1T, oldukça geniş renk skalasına sahip. LA Gümüşü (LA Silver), Buzul Beyazı (Glacier White), Kırmızı Kanyon (Red Canyon), Gece Yarısı Siyahı (Midnight), Nehir Mavisi (Rivian Blue), Kireçtaşı (Limestone), Orman Yeşili (Forest Green), Granit (El Cap Granite) ve Pusula Sarısı (Compass Yellow) olmak üzere tam dokuz farklı renk seçeneği bulunuyor. Oldukça başarılı bulduğumuz bu seçenekleri ile gerçekten her tarza hitap etmeyi hedeflemişler ve başarılı olacaklar gibi gözüküyor. Yakında çıkacak olan R1T ile aynı platforma sahip olan R1T, aksların arasına konumlandırılmış 135 kwh’lik bir pil takımına sahip.

2022 Rivian R1T

Dış Tasarım

Tam bir mühendislik harikası olan Rivian R1T; şık, teknolojik ve yenilikçi tasarımıyla alışık olduğumuz diğer tüm kamyonetlere çığır açıyor. Bu harika kamyonet, 551.4 cm uzunluğa ve anteni ile beraber 192.28 cm yüksekliğe sahip. Alüminyum alaşım, karbon fiber ve ultra yüksek mukavemetli parçalardan üretilerek ekstra güvenlik sağlanarak üretilmiş. Elektrikli olduğunu gizlemek için sahte egzoz boruları bile düşünülmüş. Ayrıca düşük ağırlık merkezi ayarlanarak da devrilmelere karşı önlemler alınmış. Tüm bu özelliklerle de oldukça konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

İç Tasarım

Dış kısımda oldukça önem verilen konforlu tasarım detaylarını iç cephede de görmeye devam ediyoruz. Rivian R1T bir arazi kamyoneti olmasına rağmen, her türlü yoldan geçerken, kayaların üzerinden geçerken ve hızla giderken dahi çok rahat olduğunu görüyoruz. Ön koltuk ve baş diz mesafesi gayet iyi bir şekilde ayarlanmış. Ayrıca LTE ve Wi-Fi bağlantısı ile de bir sonraki rotanıza ulaşmanızda size yardımcı oluyor. Orta kısımda yer alan göz doyurucu dokunmatik ekranı ile teknolojik görünüm desteklenmiş. Doğal mobilya malzemelerden yapılan iç döşemelerin Black Mountain, Forest Edge ve Ocean Coast olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Yüksek kaliteli ses sistemi, vegan deri koltukları ve tamamen panoramik cam tavanı ile gerçekten güzel bir kombinasyon oluşturulmuş. Tamamen panoramik olan bu cam tavanın açık havada çıkarılabiliyor olması da güzel düşünülmüş bir detay.

Batarya, Verim ve Çekiş  

Rivian R1T, 54.4 dereceden -31.6 dereceye kadar dayanıklı bataryası ile her koşulda konforlu bir sürüş deneyimi yaşamınızı sağlıyor. Ayrıca hızlı şarj olma özelliği ile 20 dakikalık şarj ile 225 kilometre yol gitmenize olanak sağlıyor. Lastik seçiminize bağlı olarak 0-100 hızlanmasını da 3 saniye de gerçekleştiriyor. Çekiş konusunda da oldukça başarılı olan bu araç 4989,6 kilograma kadar çekiş gücüne sahip.

Depolama Alanları

 Arka kısım, ön bagaj, koltuk altı bölmeler, arka eşya gözü, orta konsol ve vites tüneli arasında toplamda 20 metre küplük bir depolama alanı bulunuyor. Her türlü ekipmanınızı taşıyabileceğiniz bu büyük depolama alanı gerçekten çok işlevsel.

Kamp Mutfağı

Üç parçadan oluşan kamp mutfağı, modüler tasarımla üretilmiş. Bu sayede kurulumu ve daha sonrasında saklanması oldukça kolay. Üst kısım yiyeceklerinizi hızlı bir şekilde ısıtabiliyorsunuz. Rüzgar geçirmez olan bu kısmın temizlenmesi de oldukça kolay. Ayrıca üç parçalı pişirme setinin alt kısmında bulunan bu kamp mutfağının alt gözlerinde işinize yarayacak temel mutfak araç gereçleri de bulunuyor. 15 litrelik bir su deposu ve açılır kapanır lavabosu da oldukça iş görür bir detay.

Rivian R1T Camp Kitchen

Sürüş ve Driver + Sistemi

Sürüş hissiyatı olarak oldukça keyifli olan Rivian R1T, acil durumlarda otomatik frenleme, sürüklenme esnasında şeritte kalma, kör noktanızdaki araçlar için uyarılar gibi önemli özelliklere sahip. Bu araçta bulunan bir diğer güzel özellikte Driver + sistemi. Bu sistem sayesinde aracın direksiyon kontrolü otomatik olarak yönlendirilebiliyor ve emrinize göre şerit değiştirebiliyor.

Fiyat

Gerçekten çok başarılı bulduğumuz, tam bir yeni nesil teknolojik kamyonet olan Rivian R1T, ocak 2022’de teslim edilmeye başlanacak olan Rivian R1T, 67.500 dolardan başlayan fiyatlarla alıcılarıyla buluşacak!

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here