Arora Espresso 50 İnceleme

0
5156
arora espresso 50

Bugün arabam.com olarak, B sınıfı otomobil ehliyeti ile kullanılabilen bir motosiklet önerisiyle geldik: Arora Espresso 50! Ayrıca bu şirin motosiklet zorunlu trafik sigortasından ve motorlu taşıtlar vergisinden muaf. Gelin bu şirin motosiklet Arora Espresso 50’yi biraz daha yakından inceleyelim.

Genel Bakış

Şirin ve minimal tasarımı ile dikkat çeken Arora Espresso 50, gittiğiniz her ortamda fark edilmenizi sağlayacak gibi gözüküyor. Kırmızı, pembe, turkuaz ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunan bu motosikletin şirin de bir sırt dayama aparatı bulunuyor. Geniş bir seleye sahip olan Espresso 50, iki kişilik kullanım için oldukça uygun. Bu geniş ve tatlı renk seçenekleri ile de hemen hemen her tarza hitap edebiliyor. Net ağırlığı 89 kilogram olan Espresso 50, 239 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Ebatlarına baktığımızda ise 1820 mm uzunluğa, 680 mm genişliğe ve 1120 mm yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz. USB şarj girişine sahip olması da elektronik cihazlarınızı şarj edebilmeniz açısından iyi bir özellik. Cihazınızı şarj ederken sele altında bulunan saklama alanına koyabilirsiniz.

Teknik Özellikler

49 cc silindir hacmi olan Espresso 50, tek silindirli dört zamanlı motora ve 3.15 HP motor gücüne sahip. Otomatik vitesli şanzımanı ile de kullanımı oldukça rahat. Hava soğutmalı ve benzinli olan bu motosikletin 5.5 litre yakıt tankı bulunuyor. Yakıt tüketiminde iddialı olan bu motosiklet daha az yakıtla daha fazla yol kat etmenizi sağlıyor.

LED Aydınlatma ve Dijital Gösterge

Aydınlatma ve ikaz lambalarında oldukça işlevsel LED aydınlatma sistemi kullanılmış. Çember LED aydınlatma sistemi ve içerisinde uzun kısa aydınlatma sistemi bulunuyor. Arka kısımda da yine aynı şekilde LED aydınlatmaları mevcut. Ön farların alt kısmında da mavi renkte ve bal peteği şeklinde bir dekoratif aydınlatma ışığı bulunuyor. Ayrıca sahip olduğu dijital gösterge ile tam bir kullanıcı dostu diyebiliriz. Oldukça şık ve minimal şekilde tasarlanan bu yuvarlak dijital göstergeden hız, kilometre sayacı gibi ihtiyacınız olan bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Sürüş

Gazı açar açmaz güzel bir tepkime ile hızlı bir kalkışı var diyebiliriz. Performansı oldukça başarılı. Sıfır versiyonunda bile motorunun açılmamış olmasına rağmen başarılı bir performansa sahip ve güzel hızlanıyor. 60-70 kilometre hızlara rahatlıkla çıkabiliyor. Ön ve arka kısımda 10 inçlik bir lastiği bulunuyor. Aynaları biraz ufak ama yine de işlevsel diyebiliriz. Arka tarafta tek amortisör olmasına rağmen kasislerden yumuşak bir geçiş sağlıyorsunuz. Açılıp kapanabilen artçı ayak pegi de oldukça kullanışlı. Ayrıca yumuşak bir yan ayağı olan bu motosiklet, şehir içi kullanımına oldukça uygun. Arora Espresso 50 ile rahat, konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi gerçekleştirebilirsiniz.

Fren

Arora Espresso 50’nin önde disk, arkada ise kampana freni mevcut. Ani frenlemelerde dahi kampana freni ile beraber güzel ve etkin bir duruş gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca tüm devir aralıklarında yakıt tasarrufu sağlayarak, düşük emisyon değerleri ile de son derece verimli olduğunu söylemek mümkün.

Depolama Alanı

Arora Espresso 50’nin depolama alanı açısından biraz yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. Anahtar kısmının altında telefon, cüzdan, anahtar gibi kişisel eşyalarınızı koyabileceğiniz güzel bir bölme bulunuyor. Ancak ne yazık ki sele altındaki bagaj kısmı biraz ufak. Bu alana bir kask sığmıyor. Arka kısımdaki sırt dayama aparatı yüzünden normal yollarla çanta eklemekte pek mümkün değil gibi görünüyor. Bu yüzden kaskınızı yanınızda taşımanız gerekiyor. Ancak kendisi direk çanta eklenmesine müsait olmasa da bazı işçilikler sonrası, arkada bulunan sırt dayama aparatını yatık pozisyona getirerek bir çanta eklenebilir. Sırt dayama aparatının arka kısmında bulunan yuvarlak şeklindeki kilitlenebilen saklama alanı da bazı eşyalarınızı taşıyabilmeniz için güzel bir detay.

Yedek Parça

Arora Espresso 50, yedek parça konusunda da avantajlı bir motosiklet. Çünkü hava filtresi, varyatörü gibi birçok parçası çoğu marka ile uyumlu. Bu da olası bir sıkıntı yaşamanız durumunda kolaylıkla çözebilmenize olanak sağlıyor.

Fiyat

Fiyat performans olarak oldukça başarılı bulduğumuz bu şirin motosiklet olan Arora Espresso 50’nin güncel liste fiyatı 13.250 TL civarında diyebiliriz. Tabii ki ikinci el seçeneklerini daha ucuz fiyatlara bulabilmek mümkün. İncelemeniz için arabam.com’da yer alan 2. el motosiklet ilanlarını ekledik.

2. El Motosiklet İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here