Arora Special Alpha 100 İnceleme

0
3454
arora special alpha 100

Uygun fiyatlı, güvenli, konforlu ve sorun çıkarmayacak bir scooter arayışında iseniz, işte Alpa 100 tam da size göre.

Genel Bakış

Arora Special Alpha 100 ilk olarak zarif kıvrımları, modern, zarif ve şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Tasarım olarak Honda Spacy Alpha 100 ile benzer özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Alpha 100’ün beyaz, kırmızı ve gök mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Boyutları, ortalama boy uzunluğuna sahip her bireyin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Boş ağırlığı 97 kg olan Alpha 100, 247 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Ebat olarak 1810 mm uzunluğa, 650 mm genişliğe ve 1153 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi ise 1240 mm uzunluğunda. Ayrıca boyutlarının yanında sele boyuna baktığımız zaman da ideal bir yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz. Bu ebatlar ile Alpha 100’ün şehir içi kullanımlarda oldukça konforlu olacağını söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler

97 cc silindir hacimli, hava soğutmalı, tek silindirli, 4 zamanlı motora sahip olan Alpha 100, 5.7 kW beygir gücüne sahip. 4.5 L hacminde bir yakıt kapasitesi bulunuyor. Düğmeden ateşleme ile çalışan bu scooter otomatik şanzımana sahip. Göz doyurucu ekranı ile de sürüş esnasında ihtiyaç duyduğunuz bilgileri size anlık olarak gösteriyor. Ayrıca elektronik cihazlarınızı şarj edebilmeniz için USB şarj girişi de mevcut.

Sürüş Özellikleri

Alpha 100’ün, kafanıza göre atlayıp bir yerlere gidip dönmeniz için oldukça ideal bir scooter olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ana yollar, çevre yolları ve bölünmüş yollar gibi trafiğin yüksek hızla aktığı alanlarda biraz yavaş kalabilir. Bu da scooterın azami hız kapasitesinden kaynaklanıyor. Alpha 100’ün ortalama azami hız kapasitesi 90-95 kilometre civarında. Ancak bu değerin 100 cc’lik bir motosiklet için normal sayılabilecek düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Bahsetmiş olduğumuz trafiğin yüksek hızla aktığı yerlerde biraz sorun yaratsa bile Alpha 100, şehir içinde kullanım için gayet yeterli olacak ve beklentilerinizi karşılayacaktır. Konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayacağınız Alpha 100, oldukça kolay ve rahat bir sürüşe sahip. Ayrıca yol tutuş sorunu da yok. İşini iyi yapan otomatik şanzımanı ile gereksiz vites değişiklikleri de yaşatmıyor. Gerektiği zamanlarda ise vites küçültme işlemini düzgünce gerçekleştirebiliyor. Bu özellikler de oldukça iyi ayarlanmış ve teknolojik bir vites kutusuna sahip olduğunu gösteriyor.

Frenler

Alpha 100’ün frenlerine baktığımız zaman, bu sınıfta bir scooterdan beklemeyeceğiniz teknik özelliklere sahip olan kombine fren sisteminin kullanıldığını görüyoruz. Sahip olduğu bu kombine fren sistemi ile hem dengeli fren yapmayı hem de sadece arka fren yapmanın sonucunda oluşabilecek zararları azaltabiliyor. Oldukça başarılı bulduğumuz fren sistemi ile Alpa 100, sürücüsüne rahat ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşatacak gibi gözüküyor.

Farlar ve Lastikler

Alpha 100 için şaşırtıcı düzeyde iyi farlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Farları gerçekten oldukça iyi aydınlatıyor. Hem uzun hem kısa mesafede de görüş mesafenizi güzel derecede aydınlatıyor. Üzerinde gelen lastikler iyi düzeyde, yol tutuşu başarılı. Olumsuz hava koşullarında bile kolay kolay kayma yaşatmıyor. Genel olarak lastik kalitesini beğensek de, kış mevsimine girildiğinde kış lastiğine geçmenizi öneriyoruz.

Depolama Alanı

Eğer Alpha 100’ü satın aldıktan sonra arkasına çanta ekletmeyi düşünmüyorsanız, depolama alanı sizin için biraz yetersiz kalabilir. Çünkü ne yazık ki bu scooterın sele altında bulunan saklama alanına kask sığmıyor. Yine de kask harici eldiven, cüzdan, anahtar gibi kişisel eşyalarınızı bu kısımda muhafaza edebilirsiniz. Ancak kaskınızı yanınızda taşımak istemiyorsanız, sonradan bir çanta ekletmeyi düşünebilirsiniz. Sele altının haricinde gidonun alt kısmında da anahtarla açılan küçük bir saklama alanı bulunuyor. Yine bu kısım için de ufak tefek kişisel eşyalarınızı taşımak için yeterli düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyat

Arora Special Alpha 100’ün güncel satış fiyatı 13.500 TL olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak piyasa değerlendirmesi yapıldığında, bahsetmiş olduğumuz özelliklere sahip olan bir motosiklet için uygun bir fiyatının olduğunu söyleyebiliriz. İncelemeniz için arabam.com’da yer alan 2. El motosiklet ilanlarını da aşağıya ekledik.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here