Nissan Küçülmeye Gidiyor

1
2398
Nissan küçülmeye gidiyor

Nissan en önemli fabrikalarından birini kapatarak küçülmeye gidiyor. Nissan CEO’su Makoto Uchida, gelecek 3 yıl için yapılanma planları kapsamında şirketin İspanya’nın Barselona kentinde yer alan fabrikasının kapatılacağı duyuruldu.

Uchida, markanın Avrupa’daki üretiminin İngiltere’deki Sunderland tesisi merkezli olacak şekilde yeniden şekillendireceğini belirtti. Nissan’ın Barselona fabrikasının dolaylı olarak 20 binden fazla kişiye istihdam sağladığı bilinirken, tesisin kapatılmasının ciddi ekonomik sonuçlarının olması bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, Nissan’ın kararının resmi olarak alınmasının ardından fabrikanın kapatılmasıyla ilgili süre ve şartların belirlenmesi için müzakerelerin başlayacağı duyuruldu. İspanya hükümetinin, gelecek günlerde Katalonya özerk hükümeti, Barselona Belediyesi, Serbest Bölge Müdürlüğü ve sendika yetkilileriyle toplantı yapacağı kaydedildi.

“Hükümet olarak her türlü destek ve yardım teklif edildi.”

Nissan, Barselona’daki fabrikasını kapatma kararını resmi olarak İspanya hükümetine ve sendikalara iletti. İspanya Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Barselona’daki fabrika stratejiktir. Çünkü Barselona ve İspanya’dan ayrılmak demek, 500 milyondan fazla nüfusu olan bir pazara sahip Avrupa Birliği’ni terk etmek demektir. Yatırım yapmak, 1 milyar avroyu aşabilecek kapatma maliyetinden daha karlı olacaktır.” ifadeleri kullanıldı. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümet olarak fabrikasını kapatmaması için Nissan’a her türlü destek ve yardımı teklif ettiklerini kaydetti. Laya, “Nissan, Avrupa hükümetlerinin sunduklarına bakmaksızın Asya’daki faaliyetlerine yeniden odaklamayı planlıyor” dedi.

2023 stratejisini açıklayan Japon üretici, önümüzdeki 18 ay içinde 12 yeni model sunacağını duyurdu. Şirket, C ve D segmenti ile elektrikli ve spor araçlara yöneleceğini kaydetti.

2.el Nissan ilanlarını hemen inceleyin

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here