Nissan GT R : O Bir Efsane!

Nissan GT R on yıldan fazla bir süredir aramızda, ancak bu süre zarfında Japon spor otomobili ciddi anlamda gelişti ve değişti. Sınıfının en iyi otomobilleriyle de başarılı bir şekilde yarışmaya devam etti; en azından performans açısından.

Şirket içinde ve meraklıları tarafından soy ağacındaki R35 olarak bilinen büyük Nissan GT-R, satışa sunulan en hızlı hızlanan arabalardan biri haline getirmek için nissan onunla on yıldır uğraşıyor.

nissan gt r

Süspansiyonda yapılan revizyonlar, şehir içinde daha yumuşak bir sürüşle sonuçlanırken, manevra kabiliyetini iyileştirmek amacıyla düşük hızda direksiyon desteği artırıldı. Ekstra ses yalıtımı faktörü ve GT-R artık günlük kullanım için daha uygar hale getirdi. Düşük hızda homurdanan dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte düşük profilli lastikler nedeniyle otoyolda bol miktarda lastik gürültüsü var.

Nissan gt r

GT-R Gerçekten tam bir pist aracı

Nismo kaynaklı süspansiyonu ile Track Edition, halihazırda son derece yetenekli GT-R’ye göre belirgin bir fark oluşturuyor; en azından bir pistte. Track Edition, normal arabaya kıyasla biraz yumuşak hissettiriyor ve rakipsiz mekanik kavrama ile güven verici bir şekilde yerleştirilmiş. Eğer bir pistteyseniz sorun değil , ancak yollarımızdaki engebeli ve çukurlu Türkiye asfaltında bunun oldukça sağlam olabileceğinden şüpheleniyoruz.

Dört büyük egzoz borusu, dairesel arka farlar ve geniş alaşımlı jantlarla, bir İtalyan safkanının evrensel çekiciliğini taşımaz. Ancak hayranları için GT-R logosunun çekiciliğine rakip olacak hiçbir şey yoktur.

Nissan gt r

Nismo modeli, benzersiz ön ve arka tamponlar, daha derin yan etekler ve kendisine bağlı devasa bir arka kanat bulunan bir karbon bagaj kapağıyla dikkat çekiyor. Nismo’nun standart modele kıyasla saatte 186 km hızla 100 kg ekstra bastırma kuvveti ürettiğini iddia ediyor. Sadece güzel gözükme amaçlı olmadığını kanıtlıyor.

2017 model yılı için büyük ölçüde iyileştirilmiş olmasına rağmen, şık bir coupe’den bekleyeceğiniz kalite ve tasarımdan yoksun olan iç kısım daha az egzotiktir. Bazı plastikler hala biraz ucuz görünüyor ve biraz ucuz hissettiriyor. Ancak dokunmatik ekran sistemi Nissan’ın ön paneli düzenlemesine izin verdi ve daha lüks bir his için daha yumuşak nappa derisi var.

Cansız iç tasarımına rağmen, otomobilin dış tasarımı hala dikkatleri üzerine çekiyor. Rakiplerin tamamen yeni, daha taze görünen modelleri piyasaya sürdüğü yerlerde GT-R, yıllar içinde yalnızca küçük değişikliklerle tasarım açısından nispeten sabit kaldı. Ama bu kötü bir şey değil, çünkü arabanın hala sadık hayranlarından oluşan bir lejyonu var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here