Qashqai, Pratik, kaliteli ve rahat, bir aile arabasıdır. Bilgi-eğlence sistemi büyük ölçüde iyileştirildi ve aynı şey artık yeni motorlar için de geçerli. Peki 1.3 DIG-T Qashqai yaklaşık 300 bin tl istenen fiyatlara değiyor mu? İnceleyelelim…

Qashqai Fırtınası

Otomotiv dünyasında Nissan Qashqai en sevilen otomobillerden biridir. Birinci neslin otomobilin piyasaya sürülmesinden 11 yıl geçti ve yıllar geçtikçe gelişti ve güçlendi. Mevcut model 2013’te çıktı ve bugün Türkiye’deki en popüler altıncı otomobil olarak yer aldı. Sahip olduğu şeyle yetinmeyen Nissan, Qashqai’yi rekabetçi tutmak için değiştirmeye ve güncelleştirmeye devam ediyor.

İçeriye yeni bir bilgi-eğlence sistemi geldi ama en büyük haber kaputun altında. Önceki 1.2 ve 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli motorların yerini, iki güç çıkışı seçeneğiyle 1.3 turbo aldı. Mercedes A 200’de ve Renault Kadjar’a da da aynı motordan var. Hala bir dizel qashqai istiyorsanız, son zamanlarda güncellenen 1.5 litrelik dCi motor şu anda tek seçenektir. Ancak önümüzdeki yıl 148 beygir gücüne sahip 1.7 litrelik bir dizel motor seriye katılacak.

En düşük donanımlı 1.3, 138bhp ve 240Nm’dir; eski 1.2 litrelik arabaya göre 25bhp ve 50Nm artışmıştır. 160 bg ise, 1.6’dan 3bhp daha düşüktür. Standart olarak altı ileri manuel şanzıman ile önden çekişlidir. Yedi vitesli çift kavramalı otomatik vites yakında yollarda olucak.

Yüksek güçlü modelle ilgili bir sorun varsa, o da 138 bg’lik otomobilin çoğu durumda fazlasıyla yeterli hissetmesidir; bu noktaya kadar, beş yolcu ve bagajla dolu bir bagaj taşımadığınız sürece hiçbir fark görmeyeceksiniz.

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Tekna

Daha önce, qashqai kullanıcıları gürültülü bir CVT şanzımanıyla idare etmek zorundaydı; yeni şanzıman çok daha iyidir. Sorunsuz bir vites değiştirir ve çok sessizdir. Ancak manuelden 0-100 km / s’de  bir saniye daha yavaştır.

İç mekan aynı kaldı. Eski sistem seksenlerin kalıntıları gibi hissederken, yeni yazılım tamamen farklı hissettiriyor. Dört çekirdekli bir işlemci fantastik yükleme süreleri sağlar ve kapasitif ekran dokunmaya çok daha hızlı tepki verir. Apple CarPlay ve Android Auto, tüm modellerde hepsinde standarttır.

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Tekna Fiyatları Nasıl?

Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Tekna ikinci el fiyatları sitemizde 290 bin tl civarlarındadır.

İKİNCİ EL QASHQAİ FİYATLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here