Kia 295 000 Aracını Motor Arızası Sebebiyle Geri Çağırıyor

1
4652
kia 295 000 aracını geri çağırıyor

Kia 295 000 Aracını Geri Çağırıyor

Kia, ABD’de yaklaşık 295 000 aracını geri çağırıyor. Geri çağırma sebebi olarak ise motorun durabileceği ve hatta alev alabileceği gösterildi.

Kia Para Cezasının Ardından Araçlarını Geri Çağırıyor

kia 295 000 aracını motor arızası sebebiyle geri çağırıyor

Geri çağırma işlemi, Koreli otomobil üreticisi olan Kia ve Hyundai şirketlerinin para cezası almalarının hemen ardından geldi. Para cezasının sebebi geri çağırma işleminin geciktirilmesiydi. Daha fazla geciktiremeyeceğini anlayan Kia firması geri çağırma işlemlerini başlatmak için düğmeye bastı.

Geri çağırma işlemine 2012 ve 2013 üretimi Sorento SUV, 2012 – 2015 Forte ve Forte Koup ve 2011 – 2013 Optima Hybrid araçları dahil olacak. Ayrıca 2014 ve 2015 Soul SUV’ler ve 2012 Sportage SUV’ler de dahil edilecek.

2013 kia sportage

Konuya ilişkin açıklama yapan Kia yetkilileri, ABD hükümeti tarafından yayınlanan belgelerde herhangi bir üretim hatası bulunmadığını belirtti. Ancak herhangi bir yangın riski oluşturmamak için araçları yine de geri çekeceklerini dile getirdiler.

Kia ve Hyundai’nin Soruşturması 2019 Yılında Başlamıştı

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 2019 yılında Kia ve Hyundai araçlarda meydana gelen motor yangınlarını araştırmaya başlamıştı. İlk ihbarlar kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Otomobil Güvenlik Merkezi’nin (Center for Auto Safety) dilekçeleriyle başladı. Soruşturma başladığında bu kuruluş 3.100’den fazla araç yangını, 103 yaralanma ve 1 ölümle ilgili şikayetlerin olduğunu dile getirdi. Soruşturmanın sonunda NHTSA, Kia ve Hyundai’nin para cezaları ve güvenlik iyileştirmeleri için 137 milyon dolar ödemeleri gerektiğini açıkladı. Bu kadar yüksek bir para cezasının kesilme sebebi olarak da şirketin araçları geri çağırmak için çok yavaş davrandığını söylediler.

Kia Raporları Reddetti

Kia firması, ABD’de yayınlanan rapordaki iddiaları reddetti. Ancak uzun süreli bir yasal mücadeleden de kaçındıklarını dile getirdiler. Bu şirketin itibarının zedelenmemesi için yapılan bir hamle olarak göze çarpıyor. Kia’nın para cezası olarak 27 milyon dolar ödemesi gerekiyor. Ayrıca güvenlik iyileştirmeleri için de 16 milyon dolarlık bir yatırım yapmaları gerekecek. NHTSA ise, 27 milyon dolarlık para cezasının güvenlik koşullası sağlandığı sürece Kia lehine ertelenebileceğini söyledi.

Kia firması 27 Ocak’tan itibaren araç sahiplerini bilgilendirmeye başlayacak. Bayiler, araçlarda yakıt ve yağ sızıntısı olup olmadığını inceleyecek. Gerekli görülen durumlarda parça değişimleri yapılacak.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Bence Güney Koreli otomotiv üreticileri başta Honda,Hyundai,Kia ve Chevrolet Firmaları olmak üzere bayağı geç davranmışlar (müşterilerini) geri çağırmak için;Çünkü anladığımız kadarıyla daha erken geri çağırma olsaymış eğer bunların hiçbiri yaşanmamış olurdu Honda olsun Hyundai olsun Kia olsun Chevrolet olsun Toyota olsun Lexus olsun Land Rover,Nissan,Mitsubishi,Mazda,Citroen,Peugeot,Porsche,Alfa Romeo,Renault,Volvo,Bmw ve Audi olsun veya Volkswagen,Seat,Skoda ve Mini olsun bu Firmalar (MHTSA GÜVENLİK Kuruluşunun Verdiği onca Para Cezasından hala) aklanmadığı ortada olduğunu gösteren somut bir kanıtıdır bu bence

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here