Volvo Trucks 240 Kilometre Menzilli TIR’ıyla 2021’de Hazır!

0
2849
Volvo Trucks VNR Electric

Volvo 240 Kilometre Menzilli TIR’ıyla 2021’de Hazır!

Volvo Trucks yeni modeli olan VNR’ı tanıttı. Bölgesel taşımacalık için, elektrikli sistemlerde öncülük etmek isteyen firma bu konudaki en önemli adımlardan birini VNR modeli ile atıyor.

Volvo Trucks VNR Electric

Volvo Trucks, Kuzey Amerika bölgesi için geliştirdikleri yeni model olan VNR’ı tanıttı. İklim değişikliğinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerden birisi olan Amerika’da böylesine çevreci bir adımı atmak çok önemliydi. Sıfır egzoz emisyonlu, pilli elektrikli aracın, 2021 başlarında planlanan bir şekilde üretimine başlanacak.

elektrikli tır

Konuya ilişkin olarak Volvo Trucks Kuzey Amerika başkanı Peter Voorhoeve, “Hızlı ve önemli bir değişiklik geçiren ve liderlik etmeye kararlı olduğumuz bu sektörde Volvo VNR Electric, elektromobilite için ileriye doğru önemli bir adımı işaret ediyor. Volvo Trucks, sürdürülebilir elektromobiliteye inanıyor ve yatırım yapıyor. Taşımacılık endüstrisindeki teknoloji, altyapı ve uygulama alanlarını bünyesinde barındıran taşımacılık ekosistemine ilişkin derin anlayışımız, hem gelişmiş, hem de sahip olması ve kullanması kolay bir çözüm sunmamızı sağladı.” dedi.

volvo trucks

Hem Elektrikli Hem Güçlü!

Volvo Trucks tarafınan tanıtılan bu yeni modelde 265 kWh’lik bir pil paketi bulunacak. Bu da 150 mil ya da yaklaşık 240 kilometrelik bir mesafeye tekabül etmekte. Ayrıca 455 beygir gücüne sahip olan bu araç rahatlıkla ağır yükleri peşinden sürükleyebilir gibi görünüyor. Bataryası da 70 dakika içerisinde %80’e kadar şarj olabilecek. Volvo Trucks’ın yaptığı açıklamaya göre rejeneratif frenleme sayesinde aracın belirli görev döngüleri sırasında harcanan enerjinin %15’i kadarı da aküye geri kazandırılabilecek.

Yakın zamanda taşımacılık sektöründe kendisini göstermek isteyen Tesla ve Nikola gibi şirketlere oranla Volvo’nun en büyük artısı, çok yakın bir zamanda üretime başlayacak olmaları. Hatta Amerika’da sipariş almaya bile başladılar. Ayrıca bir diğer artı olarak da Volvo VNR Electric Uzaktan Teşhis gibi sınıfının en üstün hizmetlerini de bu modelinde kullanıyor. Gerçek zamanlı pil izleme sistemini de barındıran Volvo VNR Electric ile herhangi bir sorun yaşarım diye çekinmenize de gerek yok. Çünkü Volvo Action Servise yüksek eğitimli uzmanlarıyla 7/24 erişim hizmeti sunuyor.

Çok yakında şehirler arası yollarda olmasa bile, şehir içi taşımacılıkta Amerika’da çığır açacak Volvo VNR Electric’i sıkça görmeye başlayacağız gibi görünüyor.

volvo vnr

Volvo Fiyat Teklifi Al >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here