Formula 1 Sakhir GP’de Zafer Sergio Perez’in Oldu

0
1147
formula 1 sakhir

Uzun bir süre sonra Hamilton’un olmadığı ilk yarış olan Formula 1 Sakhir GP’yi, Meksikalı pilot Sergio Perez kazandı. Yarış oldukça hareketli geçti. İlk turda yapılan kaza ve Mercedes pit ekibinin hatası yarışa damgasını vurdu.

Yarışın ilk turunda Charles Leclerc, Sergio Perez’e temas etti ve Perez’in lastiği patladı. Ayrıca bu karmaşadan kurtulmaya çalışan Max Verstappen duvara vurarak yarış dışı kaldı. Sonunculuğa düşen Perez ise pite girerek tekrardan yarışa döndü.

Mercedes pilotları ise yarışı çok rahat bir şekilde önde götürüyordu fakat Jack Aitken’in kazası sonrasında pilotlarını pite çağırdılar. George Russell’a Bottas’ın lastikleri takılması sebebiyle Russell bir tur sonra tekrar pite gelmek zorunda kaldı. Sorunlu pit stop ardından beklemek zorunda kalan Bottas’da çok fazla zaman kaybetti. Bu sırada Perez liderliğe yükseldi. Onun arkasında Renault’dan Esteban Ocon ve Lance Stroll yer aldılar.

Güvenlik aracının ardından yarış tekrar başladı ve Russell kendini yine ön sıralara taşıyabildi. İkinci sırayı aldığında sol arka lastiğinin patlaması nedeniyle tekrardan pit yapmak zorunda kaldı ve podyuma veda etti.

Formula 1 Sakhir GP’de Podyum Oldukça Farklı

Renault pilotu Esteban Ocon ise ikinci olarak Formula 1 kariyerindeki ilk podyumunu elde etti. Podyumun son üyesi ise Racing Point pilotu Lance Stroll oldu. Stroll, yarışı 3. sırada tamamlayınca Racing Point çifte podyumla yarışı tamamladı.

Sergio Perez Yarışa Damga Vurdu

Yarışa damga vuran performans ise Sergio Perez oldu. Eski bir motorla yarışan Meksikalı pilot, yarışın başında yaşanan sıkıntılara rağmen basamakları adeta birer birer tırmanarak üçüncü sıraya kadar yükseldi. Gelecek yıl için koltuğu olmayan Sergio Perez’in ismi Albon’un yerine Red Bull için geçiyor fakat henüz belli olan bir şey yok.

Sürücüler klasmanında ilk 10 puan durumu ise bu şekilde;

Sıralama Sürücü Ülke Takım Puan
1 Lewis Hamilton British Mercedes 332
2 Valtteri Bottas Finnish Mercedes 205
3 Max Verstappen Dutch Red Bull 189
4 Sergio Pérez Mexican Racing Point 125
5 Daniel Ricciardo Australian Renault 112
6 Charles Leclerc Monegasque Ferrari 98
7 Carlos Sainz Spanish McLaren 97
8 Alexander Albon Thai Red Bull 93
9 Lando Norris British McLaren 87
10 Lance Stroll Canadian Racing Point 74

 

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here