2020 Formula 1 Bahreyn GP Saatleri Belli Oldu!

0
2732
formula 1 bahreyn
Aerial view at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Formula 1 programı değiştirilmişti. Bu değişikliklerden bir diğeri ise Bahreyn’de yapılacak iki yarış. Yarışların ilki 27-28-29 Kasım’da gerçekleştirilecek. Formula 1 Bahreyn GP yarış programı ise şu şekilde;

27 Kasım Cuma

  • 14.00 1.Antrenman
  • 18.00 2.Antrenman

28 Kasım Cumartesi

  • 14.00 3. Antrenman
  • 17.00 Sıralama

29 Kasım Pazar          

  • 17.10 Yarış

Yarış Türkiye’de S Sport Plus ekranlarında yayınlanacak.

Formula 1 Bahreyn ‘de yapılacak ikinci yarış

F1’in motor sporları şefi Ross Brawn, Haziran ayında yaptığı açıklamada, serinin Bahreyn’deki “oval” pist düzeni de dahil olmak üzere her türlü seçeneğe baktığını belirtmişti.

Şu anda Sakhir Grand Prix olarak bilinen 6 Aralık’taki ikinci Bahreyn yarışının oval bölümde yapılacağı doğrulandı. Bu düzene göre ilk dört viraj, mevcut Grand Prix’de kullanılanla aynı olacak. Ardından bir dizi hızlı viraj gelecek. Sonrasında araçlar, arka düzlüğe bağlanarak son viraj öncesinde normal piste geri dönmüş olacaklar.

Sadece 3.664 km uzunluğundaki bu pist, mevcut Bahreyn düzeninden 1.5 kilometre daha kısa. Monako’dan sonra en kısa ikinci pist olan oval pistte ise bir tur yaklaşık 55 saniye sürecek. Ayrıca 3 farklı DRS bölgesinin de olabileceği bekleniyor.

F1 ayrıca, Sakhir Grand Prix’sinin, ilk Bahreyn yarışına göre daha geç bir saatte başlayacağını ve ışıklar altında tamamen bir gece yarışı olacağını da doğruladı.

Bahreyn’de Mick Schumacher Sürprizi Gelebilir

İtalyan La Gazzetta dello Sport’un haberine göre Schumacher, 15 Aralık’ta yapılacak sezon sonu genç sürücü testinde Haas VF-20’nin direksiyonuna geçecek. Schumacher, Bahreyn’deki Sakhir pistinde önemli görevlere sahip olacak. Alman pilot, şu anda Formula 2’yi lider götürüyor ve bitime sadece iki yarış kaldı. Bu iki yarışın ikisi de Bahreyn’de yapılacak.

Haas Formula 1 Takımı için Aralık ayındaki testleri çok önemli olacak. Çünkü Amerikalı ekip yeni sezonda tamamen farklı bir kadro ile yarışmayı planlıyor.

Son günlerde Haas’ın gelecek yıl Formula 2 sürücüsü Nikita Mazepin ve Schumacher ile yarışacağı yönünde iddialar var.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here