2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R Ön İncelemesi

0
2832

2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R Ön İncelemesi! Gelecek aylarda gelen, Kawasaki ZX-10 R’lara büyük yenilikler geliyor. Kawasaki Team Green ve WSBK da çeşitli başarılar elde eden modeline yenilikler katarak, liderliğini korumaya çalışmaktadır. Kawasaki yetkilileri, Ninja ZX-10R’da bütün ve detaylı değişim yerine ufak iyileştirmeler yapmıştır.

Eleştirilerin Hedefi Oldu2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R Ön İncelemesi

Kawasaki bir önceki modelde olduğu gibi 200 beygirde sabit kalması tepkilere neden olmuştur. Kawasaki’nin beygir gücünde sabit kalmasının en büyük sebebi EURO 5 homologasyonudur.

Neler Değişti?

998 cc sıralı dört silindirli motorun üzerine yeni bir yağ soğutucusu, elektronik gaz kelebeği valfleri, egzoz sistemi ve şanzıman dişli oranları değiştirilmiştir. Kawasaki yetkilileri ara hızlanmayı artırabilmek için birinci, ikinci ve üçüncü vites oranlarını kısaltmıştır. Dördüncü, beşinci ve altıncı vitesleri sabit kalmaktadır. Böylece son hız odaklı değil, ara hızlanma odaklı bir yenilik yapıldığını görmekteyiz. Kawasaki pist yarışlarındaki motosikletlerin özelliklerine benzerlik yaparak yağ soğutmasını ve hava soğutmasını kullanmaktadır. Böylece yağ soğutması motosikletin kanallarında daha hızlı ve rahat soğutabilir. Tasarım konusunda kafa tasarımı olarak rakiplerinden farklılık yaratmaktadır. Geçmiş yıllardan beri sürekli keskin hatlara sahip olan, Kawasaki Ninja ZX-10 R bu sefer keskin kafa tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R Ön İncelemesi

Elektriksel Değişiklikler

Elektronik cephede, artık üç farklı entegre mod (Yağmur, yol ve spor) dört tane de manuel sürüş moduna sahiptir. Değişen mod sisteminin üzerine elektronik çekiş kontrol ünitesi de eklenmiştir. Kawasaki nihayet modernleşmenin kötü bir şey olmadığını anlamış ve TFT ekranı motosikletin paneline yerleştirmiştir. Ayrıca TFT ekran sayesinde telefon ile motosikletinizi birbirine bağlayabilme özelliği gelmiştir. Elektrik demişken çeşitli güvenlik donanımlarına da sahiptir. Sırasıyla traction control, viraj ABS’si, motor fren kontrolü ve teker kontrolü gibi birçok özellik üzerinde gelmektedir. 2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R Ön İncelemesi olumlu düşünceler içermektedir. 2021 Kawasaki Ninja ZX-10 R yollarda görmek istediğimiz motosikletlerdir.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here