Stunt Motosikletlerinde Olması Gerekenler

0
3657

Stunt Motosikletlerinde Olması Gerekenler! Stunt yapmaya veya stunt motosikletlerine sahip olmak istiyorsanız sahip olmanız gereken birçok parça vardır. Teknik olarak her motosikletle stunt yapabilirsiniz. Fakat rahat hareket etmeniz için standart motosikletten çok daha fazlasına sahip olmanız gerekmektedir. Motosikletinize eklemeniz gereken parçaları sizler için sıraladım.

6Crash Cage

Türkçeye çevirdiğimiz zaman çarpışma kafesi olarak adlandırmaktayız. Çarpışma Kafesi, stunterlar ve stunt motosikletleri için neredeyse zorunluluktur. Stunt yapan sürücüler için düşmeler ve kazalar kaçınılmazdır. Çarpışma kafesleri sizi ve motosikletinizin temel parçalarını korumakla görevlidir.

5 Büyük Boy Arka Dişli

 

Arka dişli, bir motosikletin ivmelenmesini, torkunu ve yüksek hızlara çıkmasına yardımcı olmaktadır. Motosikletinizin arka dişli oranını büyüttüğünüz zaman tork değerini arttırabilirsiniz.

4Özel Koltuk

Normal sürücüler motosiklet alacakları zaman koltuğunun konforlu olmasını istemektedirler. Fakat aynı durum Stunt sürücüleri için geçerli değildir. Stunt sürücüleri, motosikletlerinin koltuklarında ekstra tutunmayı tercih etmektedirler. Genellikle akrobasi hareketleri yaptıkları için motosiklet koltuklarında konforu tercih etmezler.

3Yakıt Tankı

Yakıt tankı, stunt motosiklet sürücüleri için oldukça önemlidir. Akrobasi hareketlerini sergilerken rahat hareket edebilecekleri yakıt tanklarına sahip olurlar. Stunt motosikletlerinin yakıt depoları kesin ve eğilimli yapıya sahiptir.

2Fren sistemi

Stunt motosikletlerinde bir diğer önemli donanım fren sistemidir. Sürücüler, akrobasi anında arka frene ulaşmakta güçlük çekerler. Bu yüzden arka fren sistemini gidondan kontrol edebilecekleri sistem kurmaktadırlar. Genellikle debriyajın yanına arka fren kolunu ekleyerek, scooter mantığındaki sürüş sistemine sahip olurlar.

1Geniş Gidon

Stunt Motosikletlerinde Olması Gerekenler listemizin son maddesi geniş gidondur. Geniş gidon sayesinde motosikletin manevra kabiliyeti ve dengesi artmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here