2021 Nissan Qashqai olacak olan Aka The New Rogue Sport ‘a hep birlikte göz atalım. Nissan son dönemlerde yeni çıkaracağı Kicks modeli ve Nissan Patrol’ün halefi olan Nissan Armada ile adından söz ettiriyor. Şimdi de diğer eski bir modeli olan Qashqai halefi için hazırlıklar sürüyor. 2013’ten beri piyasada olan ikinci nesil Qashqai oldukça güzeldi ve artık yaşlandı. Hatta Nissan, halefini hazırlarken bu uzun sürede dinlendi ve düşündü.

2021 Nissan Qashqai: Aka The New Rogue Sport Adıyla Kuzey Amerika’da

Kuzey Amerika’ya Rogue Sport olarak gelecek olan tamamen yeni Qashqai, otomobil üreticisi yeni bir tasarım ve bazı teknoloji özelliklerini ortaya koyan birkaç teaser görüntüsü yayınlanarak, kameranın kabinini resmi olarak açtı.

Gösterge paneli mevcut yinelemenin bir evrimi gibi görünüyor, ancak bilgi-eğlence sistemi daha da yukarı taşındı. 9 inçlik bir ekrana sahip olan bu cihaz, navigasyona, akıllı telefon bağlantısına ve müziğe erişimine olanak sağlar. Yeniden tasarlanan direksiyon simidinin arkasında 12,3 inçlik bir TFT ekran da yer alıyor ve üst düzey modeller de 10,8 inçlik bir head-up ekrana sahip olacak ki Nissan, görüntü boyutu açısından segmentin en büyüğü olduğunu söylüyor.

2021 Nissan Qashqai: Aka The New Rogue Sport Adıyla Kuzey Amerika'da

Bir 15W kablosuz şarj pedi de güvertede bulunur ve tepsi en büyük akıllı telefonları bile barındırabilir. Diğer güzellikler arasında Nappa deri döşeme, ön koltuklar için masaj işlevi, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon simidi bulunuyor. Ayrıca araçta beyaz ortam aydınlatması, Bose ses, 7 cihaza kadar Wi-Fi ve NissanConnect Servisleri yer alıyor.

Özel uygulama, araç sahiplerinin araçla etkileşime girmesine olanak tanır ve hız, saat ve bölge için uyarılar alacak şekilde ayarlanabilir.  Uygulama aracılığıyla bir Araç Sağlığı raporu da mevcuttur ve kullanıcılar sürüş geçmişlerini de analiz edebilir. Çalınan Araç Takibi, normal eCall’ın aksine, görünüşe göre kazara tetiklenmeyen 7/24 yardım sağlayıcısı ile birlikte tanıtıldı.

Nissan, arka koltuktaki yolcular için daha fazla alan sağlayan daha uzun bir dingil mesafesine sahip olan yeni Qashqai’de ön, yan ve arka görüşün iyileştirildiğini iddia ediyor. Yeni ergonomik tasarımlı kapılar giriş ve çıkışı kolaylaştırır. İçeride daha fazla saklama alanı ve çift aydınlatmalı 74 litrelik (2,6 cu-ft) daha büyük bir bagaj bölmesi, 12 voltluk bir priz ve bir elektrikli bagaj kapağı var.

Euro-spec’in üretimi İngiltere’deki Sunderland fabrikasında gerçekleştirilecekken, aracın resmi sunumunun önümüzdeki yılın başlarında yapılması bekleniyor.

İkinci El Nissan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here