Kia EV9, markanın şimdiye kadar en lüks ve en büyük modeli olma yönünde geliştirilmekte! Şimdi EV9 modelinin detaylarına bakalım.

Geçen yılın kasım ayında KIA markası, EV9 konseptiyle beraber markanın bugüne kadar tasarlanan en lüks ve elektrikli otomobilini tanıtmıştır. EV9 şu an için üretim aşamasında ve birkaç sene içerisinde onu yollarda görmeyi bekliyoruz. Sizler için hazırladığımız içeriğimizin detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

İşte KIA EV9 Modeli Hakkında Detaylar

EV9’un üretilecek versiyonu muhtemelen yontulan çamurluklarını ve bazı agresif tasarım izlerini kaybedeceğini düşünmekteyiz. Ancak yine de otomobilin konsept modelde bulunan ana tasarıma ait özelliklerini içerisinde barındıracağını düşünmekteyiz. Aynı zamanda bu model için aracın ön far tasarımlarına uygun olarak tasarlanan arka stoplar olacağını da belirtelim. Bunlara ek olarak gizlenebilen kapı kolları tasarımı sayesinde hem rüzgar direncini azaltacak hem de görsel tasarımına bir bütünlük kazandıracaktır.

EV9’un üretimi de EV6’nın ve birçok Hyundai modelinin üretildiği E- GMP platformunda yapılacak. Fakat KIA, henüz bu konuda teknik verileri paylaşmamıştır. Ama aracın yeni üretilecek versiyonunda konsept modelde yer alan bazı teknik unsurların bulunacağı da düşünülmektedir. Örnek olarak 300 mil (483 kilometrelik) menzil gibi. Tüm bu detayların yanı sıra EV9’un iç mekanındaki elementler ve tasarım dili hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz. Fakat 7 koltuklu bir tasarım olacağı yönünde düşünceler bulunmakta. Öyle ki, Kia EV9 modeli şu anda Güney Koreli otomobil üreticisi KIA’nın Namyang’da bulunan AR-GE tesisinde geliştirilme aşamasında bulunmakta.

Konsept Model

Son olarak otomobilin resmi tanıtımının ne zaman yapılacağı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat yine de EV9 modelinin 2023’ün ikinci çeyreğinde tanıtılacağını düşünmekteyiz. Fiyatının ise 50.000 dolardan başlayacağını ifade etmek gerekmektedir. Konsept modellerle karşılaştırıldığında elektrikli EV9’un lüks araç segmentinde tanıtıma çıkarılacağını da düşündüğümüzü belirtelim. Şu anda yeni Kia EV9 modeli için çalışmalar devam etmekte. Teknik veriler paylaşılmamasına rağmen otomobilin diğer modellere kıyasla daha güçlü donanıma sahip olacağını tahmin ediyoruz.

Konsept olarak karşımıza çıkan Kia EV9, markanın Avrupa pazarına çıkacak en lüks ve en pahalı modeli olacağını tekrar vurgulayalım. Kia’nın elektrikli araç atılımları uzun süredir devam etmekte. EV6 modeliyle de adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Gelecek modelin de en az EV6 kadar çok konuşulacağından şüphemiz yok. Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?

KIA İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here