Opel’in Elektrikli Otomobilleri Corsa-e ve Mokka-e Geliyor!

0
2272
opel-corsa-e

Artık neredeyse tüm otomobil üreticileri elektrikli araç üretirken Opel’de bu kervana katıldı. Opel, Yeni Astra’yı KKTC’de tanıttıktan sonra bu yıl için yeni bir gelişmeyi daha duyurdu. Ülkemizde henüz bir elektrikli otomobili bulunmayan marka, Corsa-e ve Mokka-e ile elektrikli araç piyasasına giriş yapacak. Ayrıca 2022’nin son çeyreğinde satışa sunulacak elektrikli Corsa-e ve Mokka-e’nin fiyatı ise henüz belli değil.

“Sattığımız Her 100 Aracın %8,5’i Elektrikli Oldu”

KKTC’de ki Yeni Opel’in tanıtımında açıklama yapan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Bu sene son çeyrekte Mokka ve Corsa ile başlıyoruz. Bir sonraki elektrikli model de Astra olacak ve 2023’te satışa sunacağız. Şu an için projeksiyonumuzda 3 model var” dedi.

Ayrıca dünya genelinde araç satışlarında güzel bir ivme yakaladıklarını belirten Girgin, “Global anlamda Opel olarak sattığımız her 100 aracın %8,5’i elektrikli oldu. Burada Corsa’nın büyük etkisi var. Corsa satışlarımız yüzde 25’e yakın olarak gerçekleşti. 2022’de ise markanın yüzde 15’lik hedefi var. Türkiye’de 2025’de toplam satışlarımızın %15’ini elektrikli araçlar oluşturacak. Yani satışlarımızın 7’de 1 kadarı elektrikli araçlardan gelecek” dedi. 2022’nin ilk 4 ayında Opel pazarları içerisinde İspanya’yı geride bırakmayı başaran Türkiye, 9 bin adede yakın satışla 5. sıraya yükseldi. Fakat bu yıl hedefimiz 45 bin adeti seçmek.” dedi.

Opel Mokka-e

Opel Mokka-e

Altın Direksiyon Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi otomobili seçilen Mokka-e, aslında bu yılın ilk çeyreğinde ülkemizde atışa sunulması bekleniyordu. Daha fazla menzil teknolojisiyle tek şarjla 324 km yol gidebiliyor. 100 kW yani 136 HP güç üreten elektrikli bir motora sahip. Ayrıca aracı %80 oranında şarj etmek yalnızca 30 dakika sürüyor. Aslında yılın ilk çeyreğinde ülkemize gelmesi planlansa da, son çeyreğine ertelendi. Eğer fiyatı 700 bin TL’den daha az olursa ÖTV indirimi dilimine girebilir. Avrupa’da fiyatları ise 37.650 Euro’dan başlıyor.

Opel Corsa-e

Markanın ilk elektrikli otomobili olan ve uzun süredir piyasada olan Corsa-e, sonunda rotasını ülkemize doğru kırıyor. Elektrikli motoru ve donanımları neredeyse Mokka-e ile aynı olan Corsa-e, 325 km menzile sahip. Fakat Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı.

Sıfır KM Opel Corsa Fiyatları ve Paketleri

Sıfır KM Opel Mokka Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here