Yamaha Stokları Tüketti. | Pandemi Dönemi Talep Artışı

1
2119

Yamaha Talep Artışından Etkilendi | Talep Daha da Artacak.

Yamaha Motor, Türkiye 2020 ‘nin ilk yedi ayında 8217 motor satış hedefinin %17 üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Yamaha, pandemi sırasında talep artışından etkilenmeye başlayan markalardan biri oldu. Motosiklet ek verginin Eylül ayında iptal edilmesiyle talep daha da artacak gibi gözüküyor.

Cansever;”Bazı modeller ileri tarih için rezerve ediliyor”

Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever, Covid-19 nedeniyle Fransa, Endonezya, Çin ve Japonya’daki üretim kesintileri veya üretimin azalmasıyla talebi karşılamanın zor olduğunu söyledi. İlk 7 ayda gerçekleşen 8 bin 217 adetlik satış rakamı ile planlanandan yüzde 17 daha fazla satış gerçekleştiğini kaydeden Cansever; “Aylık ve yıllık olarak belli oranlarda stok tutmayı planlarız, ancak talebin artışı ile birlikte tüm ürünlerimizi pazara arz ettik. Stoklarımız hiçbir dönemde görmediğimiz şekilde sıfır seviyelerine ulaştı. Bazı modeller ileri tarihler için rezerve ediliyor.” dedi.

Yamaha ; “sen evde kal servis kapında” servisi

Bu süreçte bakım onarım için servise gelemeyen müşterilere “sen evde kal servis kapında” hizmeti sağlandığını aktaran Cansever; şunları kaydetti; “Ayrıca satın aldıkları ürünleri bayilerimiz aracılığı ile evlerine teslim ettik. Yine bu dönemde garantileri dolan müşterilerimiz için ek süre getirdik. MyGarage ve MyRide uygulamamızla hem ürünlerimizi incelemelerini; hem de sürüş deneyimlerini paylaşmalarını sağladık. Bu süreçte kurduğumuz bu interaktif iletişim bağlarımızı daha çok güçlendirdi”

Pandemi döneminde Yamaha Motor da NMAX ve XMAX gibi şehir içi kullanıma uygun scooter modelleri ve 700 cc üzeri hobi ürünleri daha çok talep görüyor.

Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever

Bora Berker Cansever, “ Nisan ayında bazı ülkelerden gelen motosikletlere gelen yüzde 10’luk ek vergi, Eylül ayında kalkacak. Ekim ayı itibari ile piyasaya MT-25, R25, NMAX ve XMAX modellerinden yüksek adetlerde satışa sunacağız. Bizlerin müdahale edemeyeceği, üretimin ya da kurlardaki değişimin etkileri dışında talebi karşılamak için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. İşsizlik, kur artışı, Euro 5 geçişi gibi faktörlerin de ortaya çıkmasıyla 2021 zor bir yıl olmaya aday. Ancak ürün tedarikinde sıkıntı olmadığı sürece perakende satışın artacağına inanıyoruz. Yamaha ayrıca 2021 yılında yeni modelleri ile oldukça iddialı. Bu iddiasını yeni hizmet yaklaşımları ile ortaya koyacak ve Kando felsefesini yansıtmaya devam edecektir” dedi.

2. El Yamaha motosiklet ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz >>>

1 YORUM

  1. Bu dönemde bile böyle bir çıkış yakalamak gerçekten takdir edilesi. Toplu yolculuklardan kaçış için motosikletlere yönelinmesinin payı vardır tabi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here