Ducati Multistrada V2 S 2022 İncelemesi

0
4534
Ducati Multistrada

Ducati , Multistrada 950’yi 2017’de Multistrada dünyasına bir sıçrama tahtası olarak tanıttı. 2022 için Ducati, yeni ve sürücü dostu ergonomi, daha ince ve daha alçak sele ve 11 poundluk önemli bir ağırlık tasarrufu sayesinde daha erişilebilir bir Multi V2 ile bu hareketi daha da kolaylaştırmak istedi. Ayrıca Avrupa’daki A2 lisansı sahipleri için 35kW (47 hp) formatında tedarik ediyorlar.

Ducati, var olan bir şeyi yeniden yapmaya çalışmadı, ancak mevcut modeli daha hafif bir debriyaj, daha geniş bir sürüş pozisyonu (mandallar ve koltuk arasında 0,4 inç daha fazla yer var) ve yaysız ağırlıkta büyük bir tasarruf gibi küçük ama önemli değişikliklerle geliştirdi.

Multi ‘nin yeni yan çantalarına bu kadar çok “temel” eşyayı sığdırabilmeniz şaşırtıcı. Kolayca daha fazlasını paketleyebilirsiniz. 26 litrede sağ bagaj, egzoz yönlendirmesi nedeniyle soldan (30 litre) biraz daha küçüktür, ancak her ikisi de basit bir kilitleme ve serbest bırakma sistemi ile kaliteli hissettirir. Koltuğun altında, geleneksel bir şarj cihazının ve bir USB bağlantı noktasının yanında ekstra depolama alanı vardır. Tam renkli TFT 5 inçlik çizginin yanında ek bir şarj noktası bile var. Harika, ama kaç şarj noktasına ihtiyacınız var!

Daha önce olduğu gibi dört sürüş modu arasından seçim yapabilirsiniz: Urban, Touring, Sport ve Enduro. Evet, 19 inç ön tekerleği ve hafif arazi görünümüne sahip Pirelli Scorpion Trail 2 kauçuğu ile yeni Multi V2, hafif arazi görevleri yapabilir. Daha pahalı olan S modeli seçeneği, Sachs Skyhook süspansiyonu veya çoğu için elektronik adaptif süspansiyon ile donatılmış olarak gelir; bu, her sürüş modunun süspansiyon kurulumunu ve (yalın-duyarlı) sürücü yardımlarını değiştirdiği anlamına gelir: çekiş kontrolü ve ABS.

Sürüş

Multistrada ‘ya ilk kez bir bacak atıldığında, 0,4 inç daha alçak koltuk yüksekliği ve iç dikiş kemerinin uzunluğunu kısaltan daha dar koltuk şekli anında fark ediliyor. Ducati, 31,9 inçlik daha düşük bir koltuk seçeneği ve koltuk yüksekliğini 31,1 inç’e düşüren bir süspansiyon alçaltma kiti sunarken, daha uzun sürücüler için kataloğa 33,5 inçlik daha yüksek bir koltuk seçeneği eklendi.

İlk bölümün arazi dışı olduğu söylendi ve Enduro sürüş modunu denememiz önerildi. Elektronik Sachs süspansiyonunun zorlu araziye hazır olduğunda hafifçe yükseldiğini hissetmek biraz gerçeküstü bir his. Ducati, V2’ye yeni Multi V4 tarzı aynalar taktı ve ilk arazi gözlemim, gövdelerinin eğriliğinin, ayağa kalktığınızda ön kollarınızın nasıl engellenmediği anlamına geliyor.

Durma noktasına geldiğinizde, özellikle kısa veya deneyimsiz biniciler için güven uyandıran engebeli yüzeye ayakların ulaşması daha kolay. Tabii ki bir sınır var, çünkü yola bağlı çubuklar uzun süreli veya teknik kir maceraları için çok düşük olarak ayarlandı.

Akıllı Sachs yarı aktif süspansiyonu (yalnızca S modelinde) şimdi fark edilir derecede yumuşak bir ayarda, hız tümsekleri üzerinde yeterince kontrol sağlıyor ve bu Arnavut kaldırımlı yüzeyleri güzel bir şekilde sönümlüyor. Yeni sürücüler, V2’nin dengesine ve yavaş hızda sakinliğine hayran kalacak ve şimdi, daha dar ve alçak sele sayesinde, özellikle tam yüklü çantalarla bombeli bir yolda dururken durmanın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

-Ducati’nin performansı ve süspansiyonundaki değişiklikler anında göze çarpıyor.

Açık yolda 113hp ikiz motorun tadını almaya başlıyorsunuz. Euro-5 uyumlu olmasına rağmen, sürüşü daha da ödüllendirici kılan motor ve egzozda hoş bir kükreme var. S modelinde standart olarak bulunan yukarı ve aşağı hızlı vites değiştirici, ateşlemeyi keserken akustik deneyime katkıda bulunuyor ve harika bir ses çıkarıyor. Aynı zamanda vites geçişleri fark edilir derecede pürüzsüz ve zahmetsiz.

Spor Modu

Bir kez daha şaside ve yarı aktif süspansiyonun tepkisinde algılanabilir bir ayar var ve şasi daha gergin hissettiriyor, motosikletin gövdesi daha az hareket ediyor özellikle de sert sürmeye başladığımda.

113 hp çok güç gibi görünmeyebilir, ancak “giriş seviyesi” Multi ile hiçbir zaman kendinizi yetersiz hissetmeyeceksiniz. Tatmin edici miktarda tork, temiz ve tatmin edici bir güç dağılımı var.

Ducati Multistrada V2

Karar

Performans, özellik ve kalite açısından; giriş seviyesi dışında hissettiriyor.

Bu Multistrada büyük bir değişiklik değil, büyük macera motosikletlerinden rahatsız olanlar için önemli bir model. Mevcut motosikletten çok daha erişilebilir ve yeni ve daha genç bir kitleyi çekmeyi hak ediyor.

 

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here