Honda Super Cub 125 İnceleme

0
4400
Honda Super Cub 125

Retro, şık ve klasik tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken 2021 Honda Super Cub 125, sahip olduğu yeni teknolojik gelişmelerle beraber hayatınızı kolaylaştıracak gibi gözüküyor! Motosiklet sektöründe devrim yaratan Super Cub, 1958 yılından bugüne ürettiği 100 milyondan fazla motosiklet ile nesiller boyu devam eden bir kültür birikimine sahip. Oldukça köklü ve başarılı geçmişe sahip olan marka, artık yeni ürettiği motosikletlerde yer verdiği teknolojik gelişmelerle beraber şık motosikletler üretiyor. İşte onlardan biri olan 2021 Honda Super Cub 125’i arabam.com olarak bu yazımızda ele alacağız.

Genel Bakış

2021 model Super Cub 125’te, ilk olarak 1958 yılında üretilen modelinin tasarımından izleri görmek mümkün diyebiliriz. Honda’nın klasik Cub stilinde de olduğu gibi çelik arka çamurluktan başlayarak ön kısma kadar uzanan S harfine benzer bir siluete sahip. Seneler geçse de bu sevilen tasarımdan kopmadan, teknolojik özelliklerle yenilenerek üretilen bu motosikletin seveni de oldukça çok diyebiliriz. Ayrıca mavi, kırmızı ve mat siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği de mevcut. Gelin 2021 Super Cub 125’i biraz daha yakından inceleyelim.

C125 (2019-2021) review and used buying guide | MCN

Donanım

Tamamen LED aydınlatmalar, dijital göstergeler, ABS, akıllı anahtar ve otomatik açılır sele gibi üst sınıf teknoloji özelliklere sahip olan Super Cub, bu özellikleri retro ve ikonik bir tasarımla bütünleştirilmiş. Tüm bu özellikler, onun diğer motosikletlerin arasından ayrışmasını sağlıyor. Sahip olduğu LED far teknolojisi ile trafikte herkes tarafından fark edilmenizi sağlıyor. Ayrıca düşük enerji sarfiyatına sahip oluşu ile de yakıt tüketimi ve emisyonu konusunda tasarruf sağlıyor. Tamamen LED aydınlatma, dijital gösterge, ABS, akıllı anahtar, otomatik açılır sele gibi üst sınıf donanımları ile hem retro hem teknolojik olmayı başarıyor. Yarı otomatik vitesli olan Honda Super Cub 125 debriyajının olmayışının yanında, sadece ileri-geri ayak hareketi ile vites değiştirmenizi sağlıyor. Bu sayede manuel vitesli diğer motosikletlere göre daha kolay bir kullanım kolaylığına sahip. ABS fren sistemi ile tekerleklerin kilitlenmesi engellenerek daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanıza olanak sağlıyor. Akıllı anahtar teknolojisi ile de üst sınıf motosikletlerde görmeye alışkın olduğumuz, anahtar cebinizdeyken bile kontak butonuna basarak çalıştırma özelliği oldukça pratik bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Honda

 

Teknik Özellikler

Hava soğutmalı, yüksek güçlü 4 zamanlı sessiz çalışan motora sahip, elektrikli marşlı, 4 ileri vitesli ve yarı otomatik olan Honda Super Cub 125’in üretebildiği maksimum güç 7,2 kW, maksimum tork ise 10,4 Nm civarında bir değere sahip. Şehir içi kullanımda bile oldukça güçlü olan bu motosiklet yakıt verimliliğinin yanında sessiz çalıştırma ve sessiz vites değiştirme prensibi ile tasarlanmış. Sırasıyla 3,9 inç ve 3,3 inç hareket mesafesine sahip olan ön ve arka süs pansiyonları ile denge ve yol konforu konusunda gerçekten çok başarılı. Boş ağırlığı 110 kg olan Super Cub, 3.7 litrelik bir yakıt kapasitesine sahip. Ayrıca sele yüksekliği 1245 mm ve dingil mesafesi ise 780 mm uzunluğunda. Bu boyutlarla da kadın erkek fark etmeksizin herkesin rahatlıkla kullanabileceği ölçülere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Lastikler

Lastiklere baktığımızda ABS kontrollü 220 mm, tek hidrolik disk, 130 mm kampana olduğunu görüyoruz. Önde 70/90-17M/C 38P arkada ise 80/90-17M/C 50 P lastikler tercih edilmiş. Başarılı bir yol tutuşu olan bu lastikler de Super Cub’un tasarımıyla oldukça bütünleşmiş diyebiliriz.

honda super cub

İşçilik ve Çift Sele

2021 Honda Super Cub’ın tasarımında yer verilen krom detayları, kalın ve deri selesi ile oldukça kaliteli malzemelerle bir araya getirilen başarılı bir işçilik harikası görüyoruz. Her bir parçası ince düşünülerek tasarlanan bu motosiklet hem konforlu hem de yüksek performanslı. Güzel bir özelliği de çift selesinin olması. Super Cub sahip olduğu çift selesi sayesinde seyahatlerinizi bir artçı ile de rahatlıkla ve güvenli bir şekilde yapabilmenize olanak sağlıyor.

2021 Super Cub

Fiyat

Performansı oldukça yüksek, şık, retro ve bir o kadar da teknolojik özelliklere sahip olan efsanevi motosiklet Honda Super Cub 125’in güncel liste fiyatı 47.250 TL olarak karşımıza çıkıyor. İncelemeniz için 2. El Honda Super Cub ve diğer motosiklet ilanlarını aşağıya ekliyoruz.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here