Ses Sistemleri Hakkında Bilgiler

0
3237
ses sistemleri

Araç ses sistemleri dünyasında yeniyseniz, hatırlanması gereken en önemli şey, herkes tarafından bilinen doğruların yanlış olduğudur. Araç teybiniz muhtemelen düşündüğünüz kadar iyi gelmiyor. Ses sistemi, orijinal ekipman üreticilerinin daha yüksek kâr adına neredeyse evrensel olarak ihmal ettiği yerlerden biridir. Çoğu insan neyi kaçırdığının farkında bile değil.

Araç Ses Sisteminizin Değerlendirilmesi

Bir araba teybi yeterli sayıda insana iyi geliyorsa, otomobil üreticileirnin aradığı tek şey budur. Öyleyse, fabrikadan gelen ses siteminizin biraz şefkatli, sevgi dolu bir bakıma ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte herkesin yapabileceği bir test:

Arabanıza oturun ve kapıları ve pencereleri kapatın:

En sevdiğiniz müziği çalın ve sesi açın. Normalde yapacağınızdan daha yükseğe çıkmaktan korkmayın, ama kulak zarlarınızı patlatmayın.

Müzik dinlemek.

  • Netlik eksikliği nedeniyle tiz sesini açmanız gerekiyorsa, bu bir modifiyenin düzeltebileceği bir şeydir.
  • Bası yalnızca bas sesinin boş olması için açarsanız, bu da bir modifiyenin düzeltebileceği bir şeydir.
  • Ses çok yüksek olduğunda müzik bozuk geliyorsa, biraz kurcalayarak halledebileceğiniz başka bir şey de budur.
  • Peki, nereden başlıyorsunuz? Fabrika ses sistemini modifiye etmenin farklı yolları vardır. Bir avuç soruyu yanıtlamak sizi doğru yola sokabilir:

Bütçeniz ne kadar? Yükseltmeler için harcayacak çok paranız var mı?

Fabrika stereo sisteminizi korurken sesi iyileştirmek ister misiniz?

Fabrika stereosunu atıp yeni bir başlangıç ​​yapmayı mı tercih edersin?

Bas ne kadar önemli?

Müziğinizi yüksek sesle dinlemeyi sever misiniz?

Bu beş soruyu düşünmek gibi basit bir hareketin sizi harika bir araba ses sistemi inşa etme yoluna nasıl soktuğuna şaşırabilirsiniz.

Bütçe Bilinçli Araba Ses Sistemi Yükseltmeleri

Araç ses sistemini modifiye etmenin en güzel yanı, bu konuda doğru ya da yanlış bir yol olmamasıdır ve fabrika ses sistemlerini yükseltmenin en iyi yanı, değiştirdiğiniz hemen hemen her bileşenin en azından marjinal bir gelişmeyi temsil etmesidir.

Kısıtlı bir bütçeyle çalışıyorsanız, sesi iyileştirmek için bazı şeyler yapabilirsiniz. Hatta bütçenizin izin verdiği ölçüde bileşenleri birer birer değiştirebilirsiniz ve sonunda tamamen özel bir araç ses sistemine sahip olursunuz.

Parça parça, bütçe bilincine sahip bir rotada gidiyorsanız, bitmiş sistemin nasıl görünmesini istediğinizi planlayın. Bunu yaparsanız, birlikte iyi çalışan bileşenler elde edersiniz. Bütçe bilinciniz varsa, başlamak için iyi bir yer hoparlörlerdir. Fabrika hoparlörleri tipik olarak anemiktir, bu nedenle ön hoparlörleri değiştirerek seste bir iyileşme fark edebilirsiniz.

Komponent hoparlörler daha da iyi ses sağlar, ancak bu, yeni bir araba teybi ile daha iyi eşleştirilebilir.

Yeni hoparlörler eklemeye karar verirseniz, bunların mevcut ana ünite ile çalışacaklarından emin olun. Gelecekte ana üniteyi yükseltmeyi planlıyorsanız, bunu da göz önünde bulundurun.

Fabrika Ses Sistemini Yükseltme

Herkesin araba sesi hakkında farklı görüşleri vardır ve bazı insanlar fabrika stereolarının görünümünü sever. Entegre bilgi-eğlence sistemine sahip son model bir arabanız varsa, stereoyu yükseltmek zor olabilir. Her iki durumda da ana üniteye dokunmadan fabrika ses sistemini iyileştirmenin birkaç yolu vardır.

İlk adım, fabrika hoparlörlerini atmak ve bunları birinci sınıf birimlerle değiştirmek. Birinci sınıf hoparlörler yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir, bu nedenle fabrika hoparlörlerinden daha iyi ses verir ve daha uzun süre dayanır. Bu tek başına tipik olarak fabrika sesi üzerinde bir gelişme ile sonuçlanır.

İşleri başka bir düzeye taşımaya hazırsanız, hoparlör düzeyinde girişler kullanan bir amplifikatör kurmayı düşünün . Çoğu amfi, hat seviyesinde girişler kullanır, ancak fabrika stereo sisteminizde ön amfi çıkışları yoksa, hoparlör seviyesinde girişlere sahip bir taneye ihtiyacınız olacaktır.

Bu çok saçma gelebilir, ancak bu, amplifikatörün fabrika ana ünitesi ile yeni hoparlörleriniz arasına oturabileceği ve müziği herhangi bir bozulma olmadan açmanıza izin vereceği anlamına gelir.

Bir veya daha fazla amplifikatör eklediğinizde, bir subwoofer ekleme seçeneğiniz de vardır . Bu daha zengin bas sağlar. Yine de tüm hoparlörlerinizden gelen sesi iyileştirmek için bir dijital ses işlemcisi de ekleyebilirsiniz.

Stereo Sistem Oluşturma

Fabrika stereo sisteminizden hoşlanmıyorsanız, temiz bir sayfa açarak başlamak isteyebilirsiniz. Bu harika, ancak seçeneklerin sayısı felç edici olabilir. Sıfırdan bir sistem kuruyorsanız, ya hoparlörlerle ya da ana ünite ile başlayın.

Ses Sistemleri

Her iki durumda da, hoparlörlere güç verebilen bir ana ünite elde etmek istersiniz . Ayrıca preamp çıkışları olan bir ana ünite ve hoparlörlere tam güç verebilen bir amplifikatör de kullanabilirsiniz

Sıfırdan bir araba teybi sistemi kurduğunuzda birçok seçenek vardır, bu nedenle bu görevi hiç gerçekleştirmemiş kişiler bu tür köklü değişikliklerden çekinebilirler.

Daha Fazla Bas Ekleme

Eksik olan tek şey bas ise, fabrika sisteminize iki yoldan biriyle bir subwoofer ekleyin :

  • Bir amplifikatör ve bir subwoofer ekleyin.
  • Güçlendirilmiş bir subwoofer ekleyin.

Güçlendirilmiş subwoofer’lar daha basittir, ancak bir amplifikatör ve bir subwoofer eklemek size daha fazla esneklik sağlar. Her iki durumda da, bir subwoofer, o bas sesini elde etmenin en iyi yoludur.

Ses Sistemleri

Araç ses sisteminize daha fazla bas eklemenin en kolay yolunu istiyorsanız, hoparlör seviyesinde girişlere sahip güçlü bir amplifikatör gitmeniz gereken yoldur. Bu üniteler, bir amfi ve bir subwoofer’ı tek bir ünitede birleştirir, bu nedenle herhangi bir tahminde bulunmaz ve herhangi bir fabrika veya satış sonrası ana üniteye bağlanabilirler.

Ayrıca;

Hacim konusunda endişeleriniz varsa, sisteminize eklemeniz gereken bileşen bir amplifikatördür. Fabrika stereosunu yerinde bırakıyorsanız, muhtemelen hoparlör seviyesinde girişlere sahip bir amfiye ihtiyacınız olacak, ancak bazı birinci sınıf fabrika ana üniteleri hat seviyesinde çıkışlarla birlikte gelir.

Fabrika ses sistemine güçlü bir amplifikatör eklediğinizde, hoparlörleri güçlendirmek kolaydır. Bunu göz önünde bulundurarak, sesi sonuna kadar açmak istiyorsanız hoparlörleri yükseltin.

Ses Sistemleri

İşi Doğru Yapmak

Aracınızın ikinci el değerinden endişeleniyorsanız veya aracı kiralıyorsanız, hiçbir şeyin hasar görmediğinden emin olmak için birkaç adım atın.

Ses Sistemleri

Aramanız gereken en önemli şey, aracınız için özel olarak tasarlanmış bir kablo demetidir. Bu kablo demeti fabrika kablolarına takılır, böylece araç stereo sisteminizdeki kablolardan herhangi birini kesmeniz gerekmez.

Bu kablo demetlerinden bazıları yeni bir ana üniteye takılmak üzere tasarlanmıştır, bu da hiçbir kablolama olmadığı anlamına gelir. Bu, yeni bir ana ünite takmanın en kolay yoludur ve fabrika stereosunu istediğiniz zaman geri açabilmenizi sağlar.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here