Honda CB650R İnceleme

0
4413
Honda CB650R

Honda’nın ABD’ye motosiklet satarak bu işe başladığını bilmiyor olabilirsiniz. 1960’lardan bu yana bunu yapmaya devam etti ve otomobil işi onları biraz gölgede bırakmış olsa da, Honda hala bu güne kadar düşünceli bir şekilde tasarlanmış, ulaşılabilir ve uygun fiyatlı motosikletler üretiyor. Uygun fiyatlı, cana yakın ve düşünceli bir şekilde tasarlanmış, Honda’nın yakın zamanda birlikte vakit geçirdiğimiz “Neo Sports Cafe” CB650R’si için harika kelimeler. CB650R, yüksek devirli motoru ve yüksek ayak pegleri ile Honda spor motosiklet DNA’sını gururla taşıyor, ancak sert bir spor motosikletin aksine rahat ve günlük olarak kullanımı kolaylığı sunuyor.

Honda CB650R

CB650R’nin kalbi, 649 cc’lik, sıvı soğutmalı sıralı dört silindirli bir motor. Bu, 12.800 rpm’lik bir sınıra sahip klasik bir Japon spor motosiklet motorudur. Motor, gücü nasıl sağladığı konusunda ise çok düzgün ve gaz kelebeği iyi ayarlanmış diyebiliriz. Motor 8.500 rpm’ye kadar en yüksek torku üretmiyor. Eskiden büyük çift silindirlere alışmış insanlar için bu çılgınca görünebilir.

CB’nin motoru en yüksek gücünü kırmızı çizginin sadece 800 rpm altında yapıyor ve motor orada harika hissediyor olsa da, aşırı gelişmiş bir mekanik sempati duygusu olan bizler için motoru bu kadar sıkmak biraz garip geliyor. Honda USA, motosikletleri için beygir gücü rakamlarını yayınlamıyor, ancak motosikletin Euro versiyonu 93 beygir gücü için derecelendirildi.

Honda CB650R

Bu özel sıralının bir dezavantajı, onu 6.000 rpm’nin üzerine çıkardığınızda kii bu her zaman oluyor, çok hareketli hale gelmesidir. Motorun titreşimleri biraz fazla net bir şekilde ellerime ve ayaklarıma iletiliyor.

Motor aynı zamanda bir motosiklete takılabilecek en güzel egzoz manifoldlarından birine de ev sahipliği yapıyor. Dört krom boru bir sıra halinde sıkıca yerleştirilmiş ve zarif bir şekilde kollektöre ve alçak monteli katalitik konvertöre iniyor. Bu tasarım 1970’lerin başındaki CB400F’den ödünç alınmış gibi gözüküyor.

CB, tipik iki tekerlekli bir Honda tarzında, çok kaygan ve kullanımı kolay altı vitesli bir şanzımanla geliyor. Kolda süper hafif bir debriyaj ile birlikte yumuşak modülasyon sunan hidrolik destekli bir kablo kavraması ile eliniz hiç yorulmuyor.

9,199 $’lık bir liste fiyatıyla, CB’de daha gelişmiş bir süspansiyon kurulumu görmek isterdik, ancak verilenler fena değil.

Şimdi gelelim CB650R’nin en zayıf noktası olduğunu düşündüğümüz şeye, yani frenlerine geçiyoruz. Önsöz olarak motosikletteki frenlerin kötü olmadığını söyleyerek başlayabiliriz. Ama şu anda ABS’ye sahip olmalarına rağmen bunlar bizim için hala güven verici değil. CB’nin ön fren kolu yumuşak. Frenler ısırmaya başlamadan önce uzun bir çekiş var ve oraya vardığınızda hissediyorsunuz.

Honda CB650R

447 kiloluk ıslak boş ağırlığının gözüktüğünden çok daha hafif hissettiriyor, bu da düşük hızlarda hareket ettirirken güveni arttırıyor. Enine dört silindirli bir motora sahip olmasına rağmen, CB bacaklarımın arasında çok dar hissettiriyor, bu da dizlerinizle kavramanızı kolaylaştırıyor, el ve bilek gerginliğini azaltıyor.

Diğer öne çıkan özellikler arasında tam LED aydınlatma ve Honda’nın Chromosphere Red dediği muhteşem bir kırmızı boya tonu yer alıyor. Bu, motordaki bronz vurgularla ve donuk gümüş radyatör örtüleriyle birleştiğinde, onu ciddi şekilde göz alıcı bir makine haline getiriyor. Retro-fütüristik LED göstergesi havalı ancak doğrudan güneş ışığında okunması zor olabilir.

Trafikten asfalta çıkınca, küçük kırmızı Honda gerçekten de kendine gelmeye başlıyor. Bisiklet, girdilerime şikayet etmeden yanıt vermeye istekli, çevik ve hafif hissettiriyor.

CB tamamen makul bir makine, ancak onda anlayamadığımız bir şey var, muhtemelen motorun devirden memnun yapısı, bizde onu agresif bir şekilde sürme isteğine neden oluyor.

Honda CB650R ucuz değil ve tipik değil, ancak özel bir makine gibi görünüyor ve hissettiriyor.

Honda CB650R Özellikleri

  • 649cc
  • Güç: 94hp (70kW) / 12,000rpm
  • Tork: 64Nm / 8,500rpm
  • Yakıt kapasitesi: 15.4L
  • Sele yüksekliği: 810mm
  • Yerden yükseklik: 150mm
  • Boş ağırlık: 202kg
  • ABS: 2 kanallı, Hidrolik çift disk 310mm ön, hidrolik tek disk 240mm arka

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here