2020 Formula 1 sezonunun Ferrari F1 takımı için iyi gittiğini söylemek imkansız. Taraftarından pilotuna takım içindeki her birey bu sezon içinde bulundukları durumdan hoşnut değil. En son 2018 yılında şampiyonluk için yarışan şahlanan at 2019 yılında düzlük hızı sayesinde avantaj sahibiydi ancak bu avantaj şampiyonluk için ona yetmedi. Sezonun ikinci yarısındaki direktiflerle birlikte Ferrari bariz şekilde geriye düştü.

Gözümüzü bu güne çevirdiğimizde ise SF 1000 hala düzlüklerde açık ara geride. Özellikle SPA ve Monza gibi düzlük hızının fark yarattığı pistlerde pilotlar virajlı sektörlerden kazandıklarını düzlükte kaybediyor. Düşük motor gücü ve yüksek sürüklenmeye sezon içinde etkili bir çözüm bulamayan Ferrari, bir sonraki motor ünitesi için çalıştığını açıklamıştı. Şimdilik ufak aerodinamik güncellemelerle başarıyı kovalayan marka 2022’de yeni teknik kurallar sayesinde başarıyı yeniden yakalamak istiyor.

Mattia Binotto

Ferrari F1 Takım Patronu Mattia Binotto, gelecek sene için hedeflerinin şampiyonluk kovalamak olmadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Projeyi kaçırdık, sonunda yanlış olduğu ortaya çıkan bir gelişim yoluna girdik. Ardından COVID geldi, gelişim durdu ve bu bizi tüm sezon boyunca cezalandırdı. Çalışmaları 9 hafta durduran kısıtlamalara uymak zorunda kaldık ve bunun hemen ardından 2020 projelerinin dondurulması kararı alındı. Bu sezonu diğer sezonlardan ayrı görüyorum ancak yine de tepki verebildik.”

“2021 için zorlu hedeflerimiz var. Sonunda iyi işler başarmak isteyen, birbirine kenetlenmiş bir takım görüyorum. Bunun sorumluluğunu hissedebiliyorsunuz. Gelecek sene tamamen yeni bir motorumuz olacak. Bu motor şu anda dinamometrede çalışıyor. Araç için bazı fikirlerimiz var. Rüzgar tünelindeki çalışma saati geçen seneye göre azalacağı için mucize bulamazsınız ancak yine de bu takımın canlı olduğundan ve ileri yönde adım atabileceğinden eminim. Şimdi bunu kanıtlamamız lazım.”

“Gerçekçi olmak gerekirse, 2021’de dünya şampiyonluğu mücadelesi veremeyeceğiz. Ancak gelecek sene düzenli olarak podyum mücadelesi vermek zorundayız. Hedefimiz bu.”

Mercedes F1 Turbo Hibrit V6 Çağında Yenilmez Oldu.

2014 yılında geçilen turbo hibrit v6 motor çağında Mercedes F1 takımının yıldızı parladı. Bu motorla hem pilotlar hem takımlar şampiyonasını ard arda 6. kez kazanarak (yedinci de yolda) yenilmez olmayı başardı. Bu sene Mercedes’in kazanması kuvvetli muhtemel olan 7. şampiyonluk, Ferrari takımının 6 şampiyonluk rekorunu da kıracak. Mercedes dominsyonuyla alakalı olarak Binotto; “Her zaman bir takımın dominant olduğu ve ardından bu dominasyonun kural değişiklikleriyle durduğu dönemler oldu. Ancak farklı dominasyon dönemlerini dikkate alırsak, Ferrari döneminin daha heyecanlı olduğunu söyleyebilirim. Bu açıdan 2022’deki teknik kural değişikliklerinin tam zamanında geldiğini söyleyebilirim. Önümüzdeki Ocak ayı ile yeni projeye başlama fırsatımız olacak. Hepimiz sıfırdan başlayacağız. Bu büyük bir mücadele. Günümüzde kartların yeniden dağıtılmasına büyük ihtiyaç var. Yeni bir Ferrari dönemi başlatmak için can atıyoruz. Bunu başarmak için her şeyi yapacağız.” dedi.

2.El Ferrari İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here