Geçtiğimiz günlerde, Jaguar – Land Rover markalarının CEO’su Thierry Ballore, görevinden istifa etti. İstifa eden Thierry Ballore’nin yerine ise JLR Grubunun Finans Başkanı Adrian Mardell’in geçici olarak atanacağı açıklandı. Yeni CEO olarak açıklanan Adrian Mardell, 32 yıldır şirketin birçok pozisyonunda görev almış bir isim. Fakat Ballore’un yerini doldurabilecek mi bilmiyoruz.  Jaguar Land Rover grubunun istifa eden CEO’su Thierry Ballore’nin tam da şirketin tedarik zincirinde büyük sorunlar yaşadığı bir dönemde istifa etmesi ise gözlerden kaçmadı. Hepimizin bildiği üzere tüm dünyada ciddi bir yarı iletken sıkıntısı mevcut durumda. Bu durumdan en çok etkilenen makineler ise otomobiller oluyor. Jaguar Land Rover grubu da bu durumdan en çok etkilenen otomobil üreticileri arasındaydı. Fakat istifanın ardından durum nasıl olacak bunu hep beraber göreceğiz. Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Land Rover CEO’su Kişisel Nedenlerden Dolayı İstifa Ettiğini Açıkladı

Jaguar – Land Rover markalarının sahibi olan Tata Motors, şirketin CEO’su Thierry Bollore’nin istifa ettiğini açıklamıştı. CEO’nun neden istifa ettiği ile ilgili ise maalesef bir bilgi paylaşmadı. Fakat Thierry Bollore, bu konuda bir açıklama yaptı. Bu açıklamada ise görevini kişisel nedenlerden dolayı bıraktığını söyledi. Diğer yandan ise Bollore, 31 Aralık’a kadar görevinin başında durmaya devam edecek. Bunun ardından ise JLR Grubunun Finans Başkanı Adrian Mardell geçici CEO olarak atanacak.

Jaguar - Land Rover CEO'su Thierry Bollore

JLR Grubu, Araç Tedarikinde Bazı Sorunlar Yaşıyor

Diğer yandan ise Jaguar – Land Rover markalarında çeşitli üretim ve tedarik problemleri mevcut durumda. Raporlara göre ise markalar, elektrifikasyon konusunda büyük bir ilerleme kaydetmemiş durumdalar. Buna göre JLR Grubu, 100.000 dolar değerindeki Land Rover modellerini, kullanıcılara  bir yıldan daha uzun bir süre de ulaştırabiliyor. Ayrıca grup, bazı modellerin varyantlarının da üretimini durdurma kararı almış. Bunların nedeni ise tahmin edebileceğimiz üzere tedarik sorunlarında yaşanan problemler. Ayrıca marka, arka arkaya geçtiğimiz yedi çeyrek boyunca zarar açıkladı. Son çeyrekte açıklanan zarar ise 206 milyon dolar civarında. Fakat açıklamalara göre ilerleyen süreçte bu durumdaki olumsuzluğun düzelmesi ve satış oranlarının artması öngörülüyordu.

Son olarak ise istifa eden Land Rover CEO’su Bollore, JLR grup ile farklı bir çalışma modeline sahipti. Bollere, 2025 yılına kadar bütün Jaguar modellerinin elektrikli olmasını istiyordu. Ayrıca tüm Land Rover modellerinin de hibrit bir varyanta sahip olmasını hedefliyordu. Fakat istifanın ardından bu hedefler yarım kaldı diyebiliriz. Bakalım Jaguar – Land Rover markalarının gelecekteki yeni hedefleri nasıl olacak. Peki sizlerin bu konuda düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Land Rover Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here