Range Rover Evoque P300e Şarj Edilebilir Hibrit İncelemesi

0
2744

Land Rover‘ın tartışmasız şehir içinde kullanmaya en uygun modeli olan Range Rover Evoque‘un “hafif hibrit” versiyonları otomobilin piyasaya çıkışından itibaren mevcuttu. Yakın zamanda Range Rover Evoque P300e tam anlamıyla şarj edilebilen bir hibrit olarak da karşımıza çıktı. Biz de bu testimizde Ranger Rover Evoque Plug-in Hybrid modelini inceledik.

Resmi adı Range Rover Evoque P300e olan model, daha önce hiç bir Jaguar-Land Rover grubu otomobilinde görmediğimiz bir benzinli motor seçeneği ile sunuluyor. Bu motor 1.5 litrelik üç silindirli bir motordur ve 197 bhp güç çıkışına sahiptir. Bu gücün tamamı ön tekerleklere aktarılırken, arka akslar 107 hp gücündeki bir elektrik motorundan gücünü alıypr. Bu elektrikli motor 15 kW pile sahip ve bu ünite arka koltukların altına yerleştirilmiş.

304 hp güce sahip olan araç 540 Nm tork üretirken 0-100 hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlayabiliyor. Otomobil yalnızca elektrik ile 135 km/s hıza ulaşıyor. Hibrit motoru sayesinde 54 km menzile de sahip oluyor.

Üç silindirli motor, düşünülenin aksine oldukça keyifli bir sese sahip ve yalıtımı oldukça iyi yapılmış. Aynı zamanda aracın elektrikli motoru şehir içinde hızlanmalarınıza yetiyor. Bu sayede oldukça sessiz bir sürüşe sahip oluyorsunuz. Pilin potansiyelini ne kadar iyi kullandığınız da aracın dijital gösterge panelinde belirtiliyor.

Bu sınırı aştığınızda ise aracın motoru devreye giriyor. Motorun devreye girişi ise oldukça sessiz ve yumuşak oluyor. Geçişi algılamakta zorlanmanız olası. Range Rover Evoque P300e modelinin en başarılı noktalarından biri de bu diyebiliriz.

3000 rpm seviyelerinin üzerine çıktığınızda ise oldukça güzel bir motor sesi bizleri karşılıyor. Sekiz ileri otomatik şanzımanın da yardımıyla hem hızlı hem de keyifli bir sürüş gerçekleştirebiliyoruz.

Range Rover Evoque P300e neler sunuyor?

Aracın sürüş modları sayesinde isterseniz hibrit olarak kullanırken isterseniz tamamen elektrikli olarak da kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda aracın yol tutuşu ve sürüş keyfi oldukça iyi ayarlanmış diyebiliriz. Selefinden 150 kilogram ağırlığa sahip olan hibrit model, 2 tona göre oldukça iyi performans sunuyor.

Land Rover, aracın arazide en az eski modelleri kadar etkili olduğunu iddia ediyor. Bu testimizde aracı araziye çıkartmasak da oldukça merak ediyoruz.

Aracın bir diğer dikkat çekici unsuru ise, Land Rover tarafından güncel modellerde kullanılan Pivi Pro isimli bilgi-eülence sistemi. Bu donanımla birlikte aracın kaderi değişmiş denilebilir.

Aracı İngiltere’de üç farklı donanım seviyesinde alabiliyorsunuz. Ayrıca bu paketlere ek olarak R- Dynamic denilen spor paketi de eklenebiliyor. Giriş seviyesi modelde ise deri koltuklar, 10 inçlik bir Pivi Pro sistemi, LED farlar, 18 inç jantlar ve ısıtmalı ön koltuklar mevcut. Aracın Türkiye pazarına girip girmeyeceği de henüz belirsizliğini koruyor.

İkinci El SUV İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here