Lamborghini Urus ve Huracan modellerinin yeni bir versiyonunu duyuracak. Urus modeli için iki ve Huracan modeli için bir yeni versiyon tanıtmış olacak.

Lamborghini Satış Rakamları

Tedarik sorunları ve çip krizine rağmen Lamborghini satış rakamlarını arttırmayı başardı. 2022 ilk yarısında ki satış rakamları 2021 yılının ilk yarısı rakamlarından %4.9 artmış durumda.

Bunun yanı sıra firmanın kârı 2021 yılının ilk yarısına göre %69.6 oranında arttı. Böylece firmanın kârı 2022 yılı itibariyle 251 Milyon Euro’dan 425 Milyon Euro’ya yükseldi.

Toplamda Lamborghini şu ana kadar 5090 adet aracını kullanıcılara teslim etti. Bu satışların %61’i Lamborghini Urus modellerini kapsıyor. Bu Urus’u firmanın en çok satan aracı yapıyor.

Geri kalan %39’luk kısım ise firmanın Lamborghini Aventador ve Huracan modelleri.

Lamborghini Urus ve Huracan Modellerinin Yeni Versiyonları

Ağustos ayı itibariyle Lamborghini Urus ve Huracan modellerinin yeni versiyonlarını tanıtacak.

Lamborghini Urus ve Huracan

Lamborghini’nin yeni versiyon Urus modelinin Almanya’da testleri gerçekleşti. Bu testlerde Lamborghini Urus Evo versiyonu mat siyah boya ve kırmızı fren kaliperleri ile dikkat çekti.

Bunun yanı sıra Urus’un yeni versiyonu, firmanın şu anki Urus modelinden daha hafif olacak.

Lamborghini’nin diğer Urus versiyonu ise plug-in Hibrit olacak. 2024 yılında piyasada olacak olan bu versiyon Porsche Cayenne’in hibrit modelinde yer alan 671 beygirlik aktarma organını kullanacak.

Huracan’ın yeni versiyonu ise 2019 yılındaki Lamborghini’nin Sterrato konseptinin üretim versiyonu olacak. Bu versiyon 2022 yılının Ocak ayında test edilmişti. Ayrıca bu versiyonda araziye uygun hazır bir süspansiyon da yer alacak.

Lamborghini Urus ve Huracan

Huracan’ın yeni versiyonu, Huracan Steratto’nun mevcut Huracan Evo’ya dört tekerden çekiş sistemine uyarlanmış hali olacak. Ayrıca bu versiyonun 639 beygir gücünde V10 bir motoru olacak.

Tasarım olarak da Huracan’ın yeni versiyonu Huracan STO ve Huracan Tecnica’nın özel sürümlerindekine benzer LED’lere sahip olacak. Ayrıca daha agresif bir stille beraber gelecek.

Lamborghini’nin Yeni Versiyonlarının Fiyatı

Lamborghini tarafından şu an için Urus ve Huracan’ın yeni versiyonları için resmi olarak fiyatlandırma yapılmadı. Ancak bazı kaynakların iddialarına göre yeni versiyonların fiyatları 295.000 Euro’ya kadar çıkabilir.

İkinci El Lamborghini Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here