Siro Energy TOGG tarafından Farasis Energy ortaklığında kuruldu. TOGG için ilk prototip bataryanın testleri başarıyla tamamlandı.

Siro Energy ve TOGG Hakkında

Siro Energy, TOGG ve Farasis Energy arasında temiz enerji depolama alanında 2021 yılının Eylül ayında kuruldu. Tam adı Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri adı verilen şirketin yönetim merkezi Kocaeli Gebze’de yer alıyor. Ayrıca burada şirketin Batarya Geliştirme Merkezi de yer alıyor.

Bu batarya geliştirme merkezinde geçtiğimiz günlerde TOGG için ilk prototip batarya üretimi gerçekleşti.

Gebze’de batarya geliştirme merkezinde elektrikli araçlar için ve farklı alanlarda, kullanım amaçlarına göre batarya geliştirme faaliyetleri başlamış durumda. Firmanın önceliği elektrikli araçlar için batarya geliştirme olacak.

TOGG

Gebze’deki batarya geliştirme merkezine ek olarak TOGG Gemlik’te de seri üretim hatları açmayı planlıyor. Şu an için bu seri üretim hatlarının inşa süreci devam ediyor.

Bu seri üretim hatlarının devreye girmesiyle burada yeni nesil batarya modül paketlerinin üretimi gerçekleşecek. Ayrıca bu tesiste batarya hücre geliştirmesi de planlanıyor.

Gebze ve Gemlik arasında bir koordinasyon olacak. Böylece bataryaların geliştirmesinden seri üretime geçene kadar süreçler daha hızlı bir hale gelecek.

Siro Energy’nin Hedefi

Siro Energy batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023 yılının başında başlayacak. Firma seri üretimden sonra Farasis Energy’nin Li-lon NMC batarya hücrelerini üretecek. Bu batarya hücrelerini üretmekle de kalmayacak aynı zamanda geliştirecek.

Siro Energy TOGG

Siro Energy, 2031 yılından itibaren 20 GWs’lık üretim kapasitesine sahip batarya tedarikçisi olacak. Firma bu sayede enerji depolama alanında lider konumda yer alacak.

Ayrıca firma emisyon değerlerinin azaltmak, temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak gibi kendine hedefler koymuş durumda.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here