Maserati MC20 GT2 Versiyonu

0
1381
Maserati MC20 GT2 Versiyonu

Maserati MC20 GT2 versiyonu sahalara geri dönüyor. Maserati, MC12 ile 2004 ve 2010 yılları arasında GT2 Şampiyonasında efsanevi işler yaptı. Şimdi de şirket, MC12’nin halefi olan MC20’nin GT2 versiyonu ile pistlere geri dönüyor. Maserati MC20 GT2, 2023 yılındaki Fanatec GT2 Avrupa Serisi Şampiyonası’nda yer alacak.

Maserati MC20 GT2 Özellikleri İle Göz Korkutuyor

Araç, MC20’nin atası MC12’nin 2005,06 ve 08’de galibiyet aldığı 24 Hours of Spa’da tanıtıldı. 2023’te Fanatec GT2 Avrupa Serisi Şampiyonası’nda piyasaya çıkacak Maserati MC20 GT2, teknik olarak üst seviyede. Modelde, yeni Maserati Twin Combustion (MTC) teknolojisine sahip MC20’nin Nettuno 3 litrelik çift turbo V6 motorunun yarış ayarlı bir versiyonu bulunmakta. Ayrıca sanal direksiyon eksenine sahip yarı otomatik çift salıncaklı süspansiyon ve karbon fiber monokok mevcut. Diğer yandan ise modelde, altı noktalı bir yarış emniyet kemeri, karbon fiber direksiyon simidi, araç içi kamera, klima, ayarlanabilir yarış ABS’si, lastik basıncı monitörü gibi ekstra özellikler de bulunmakta.

Maserati MC20 GT2 Versiyon arkadan görünüm

Pistte ve Yolda Tutkumuzla Hareket Ediyoruz

Maserati CEO’su Davide Grasso konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Grasso ”Hem yolda hem de pistte tutkumuzla hareket ediyoruz. Motor sporlarında dünya çapında mükemmellik konusunda uzun bir geçmişe sahibiz. Ayrıca olağanüstü MC20 ile yarışmaktan son derece gururluyuz. Yarış her zaman Maserati’nin doğal yaşam alanı olmuştur. Şimdi de hem Fanatec GT2 Avrupa Serisi Şampiyonasında hem de Formula E Şampiyonasında bu marka geleceği inşa etmek için köklerinden yeni bir başlangıç ​​yapıyor.” dedi.

Diğer yandan ise STELLANTIS Motorsport Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Marc Finot da konuyla ilgili açıklama yaptı. Finot, ”Maserati Corse, MC20 GT2 ve Formula E fabrika programı ile yol araçlarımız arasındaki bağlantıyı getiriyor. Bu yeni adım, Maserati’nin Motorsport’taki mirasını ve meşruiyetini tamamlıyor. MC20 harika bir yol arabasıdır. Ayrıca tutkulu müşterilerimizin onunla yarışmaktan keyif alacağı için mutluyuz” dedi.

Tüm Satılık Maserati İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here