Great Wall Avrupa Pazarına Açılıyor

0
1201
Great Wall Avrupa'da

Çinli üretici Great Wall, Avrupa pazarına açılıyor!

Çinli otomobil üreticilerinin son zamanlarda otomotiv pazarlarındaki payları artışa geçti. İlk etapta kendi ülkelerindeki pazar paylarıyla ilgilenen ve bu konuda çalışmalar yürüten markalar şimdilerde Avrupa pazarıyla da ilgilenmekteler. Great Wall, Ora ve Wey markalarının Avrupa pazarına açılması adına otomobil satış grubu Emil Frey ile anlaşma imzalamıştır. Avrupa pazarında otomobil satışlarına devam edecek olan marka tüm Avrupa’da başarılı olmayı hedeflemekte. Great Wall’un Avrupa pazarına açılması hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Great Wall Avrupa Pazarına Açılıyor! Emily Frey ile Anlaşma Yapıldı

Otomobil üreticisi Münih’teki IAA Fuarı’nda Avrupa pazarına girme düşüncesini açıklamıştır. Şimdilerde ise şirket faaliyetlerine yoğunlaşmıştır. Ayrıca ilk olarak Almanya’da pazara girmeyi düşünmekte. Önce tamamen elektrikli olan Ora Funky Cat modelinin 4. çeyrekte satışa sunulması planlanıyor. Şirketin markası olan Wey de Emil Frey’in Coffee 01 plug in-hibrit SUV’u tanıtacağı Almanya’da ilk olarak satışa sunulacaktır.

Şirketler şu anda markalarının Avrupa pazarında nasıl büyük bir pay alabileceğini düşünmekteler. Planlar ışığında Almanya’nın ardından Avrupa’daki pek çok farklı ülkede otomotiv üreticilerinin araçlarının satılması beklenmekte. Geçtiğimiz dönemde ise elektrikli otomobil markası Ora’ya ait modellerin resmi olarak Avrupa’ya giriş yaptığı söylenmiştir. Çinli firma, Münih’te düzenlenen IAA Mobility 2021 fuarında modellerini tanıtıma çıkartmıştır. Modeller ise şöyle; 01 Cat, 02 Cat ve 03 Cat olarak isimlendiriliyor.

Great Wall Avrupa Pazarı Başkanı Xiangjun Meng, şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Great Wall Motors için bu, Avrupa yolunda bir dönüm noktasıdır.  Emily Frey ile olan bu işbirliği projesi, pazara girişimizin ve müşterilerimize giden yolun rotasını belirlemektedir.”

Başkan Xiangjun Meng ifadelerinde de yer aldığı gibi Emily Frey ile yapılan işbirliği Avrupa pazarına girişin en önemli adımlarından biridir. Öyle ki bu pazarda yer almak marka için oldukça önemli bir prestiji ifade ediyor. Böylelikle müşterilerin beklentileri ve pazarın nabzını yakalamak amaçlı çalışmaları ilerleyen zamanlarda hayata geçireceklerdir. Çinli otomobil üreticileri elektrikli araçlar konusunda oldukça iddialılar. Fakat Almanya’da satışa sunulması beklenen modeller hakkında henüz bir fiyat bilgisi mevcut değil.

ARABAM GARAJ

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here