Şımartan Bir Konfor Özelliği: Koltuk Isıtma Sistemi

Otomobillerde bulunan konfor özellikleri hem sürücülerin hem de yolcuların keyifli sürüşler yapmalarını sağlıyor. Birçok farklı konfor özelliği ile sürücü ve yolcular yorulmadan, rahat bir biçimde seyahat edebiliyorlar. Gelişen otomobil teknolojileri ise bu konfor özelliklerine her gün bir yenisini ekliyor. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez konfor elemanı olarak ise ısıtmalı koltuk sistemleri akıllara geliyor. Koltuk ısıtma sistemi ile sürücü ve yolcular, belirledikleri sıcaklıkta olan koltukları ile keyifli seyahatler gerçekleştirebiliyorlar.

koltuk ısıtma

Koltuk Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

Elektrikli battaniye mantığına benzeyen koltuk ısıtma sistemleri, araç koltuklarına yerleştirilen telli rezidans sistemi ile çalışır. Koltuğun çeşitli yerlerine yerleştirilen teller kumaşa iletilir ve koltuğun ısınması sağlanır. Koltuğun ısınma seviyesi ise kullanıcı tarafından ayarlanabilir. Çoğu araçta üç kademeli olan sistem; düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 farklı şiddette sıcaklık ayarını yapmayı mümkün kılar. Koltuk ısıtma sisteminin kontrol düğmeleri iklimlendirme ile ilgili olduğundan, genellikle klima kumandalarının çevresinde yer alır. Sistem açıldıktan belli bir süre sonra sıcaklığı koltuk üzerinde hissetmek mümkündür. İstenilen seviyede ayarlanabilen sıcaklık ile üşümeden, sıcak ve keyifli yolculuklar yapılabilir.

ısıtmalı koltuk

Koltuk Isıtma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Koltuk ısıtma sistemine sahip otomobiller eskiden sadece lüks, premium segmentte görülüyordu. Günümüzde ise birçok marka bu konfor elemanını opsiyon listelerinde ve hatta standart donanımlar ile kullanıcılarına sunuyor. Isıtmalı koltuk sistemi ile soğuk kış günlerinde sıcak yolculuklar yapmak mümkün hale geliyor. Ayarlanabilir sıcaklık derecesiyle özellikle bel ve sırt rahatsızlıklarını hafifletiyor olması, konforlu sürüşü güvenli bir hale de getiriyor. Ayrıca bu sistem sayesinde klima ihtiyacı en az seviyeye iniyor. Bu durum da doğrudan yakıt tüketimine olumlu katkıda bulunuyor.

koltuk ısıtma

İkinci el satılık otomobil ilanları

Araba Koltukları Hakkında Bazı Temel Bilgiler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here