Kullanılmış bir arabayı almak zordur. Çünkü size ne gibi problemler çıkaracağını bilemezsiniz. Piyasada size göre mükemmel olan otomobili bulmak için çeşitli seçenekleri gözden geçirmek zor olabilir. Her biri farklı tasarımlara, özelliklere, kolaylıklara, ekstralara, bagaj alanına ve işlevselliğe sahip çok sayıda araba var. Modern teknoloji, elbette işleri kolaylaştırdı. arabam.com gibi gelişmiş çevrimiçi pazarlar arabalara çevrimiçi göz atmanıza izin vermektedir. Ancak karar verme süreci yine de zor olabilir. Sonuçta, kullanılmış bir araba satın almak büyük bir risktir. Yanlış arabayı seçip uzun sürelerce sanayide onunla uğraşmak istemezsiniz. Bu yüzden, ihtiyaçlarınız için mükemmel olan ikinci el arabayı seçmenize yardımcı olacak 4 adım ipucu ile buradayız. Okumaya devam edin ve tam olarak aradığınız aracı bulacağınızı bilerek güvenle alışveriş yapın.

Tam Olarak Ne Tür Araca İhtiyacınız Olduğunu Belirleyin

Bu, bir araç için alırken her zaman ilk adımınız olmalıdır ve kendinize karşı dürüst olmanız önemlidir. İşte araç ihtiyacınız hakkında düşünmenize yardımcı olabilecek bazı sorular:

  • Belirli miktarda yolcu taşımanız gerekiyor mu?
  • Normalde ne tür araba kullanıyorsunuz?
  • Olumsuz hava koşullarında (buz, kar vb.) Araç mı kullanacaksınız?
  • Yakıt ekonomisi büyük bir faktör mü?
  • Dört tekerlekten çekişli bir arabaya ihtiyacınız var mı?
  • Çekme, çekme veya kargo alanına ihtiyacınız var mı?
  • Araba koltukları mı kullanacaksınız yoksa arabanızda çocukları mı taşıyacaksınız?
  • Gelişmiş güvenlik özelliklerine ihtiyacınız var mı?
  • Seçtiğiniz araç için yeterli park yeri veya garaj alanınız var mı?

Zaten zihininizde muhtemelen ihtiyacınız olan arabayı oluşacaktır. Oturun ve bu soruları gerçekten düşünün ve kendinize karşı dürüst olun. Bunu yapmak, aradığınız şey hakkında harika bir genel fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

Makul Bir Bütçe Belirleyin

Bu önemli bir adımdır. Çünkü önceki sorulara verdiğiniz cevapları değiştirmek gerekebilir. Belki mükemmel ikinci el arabayı bulmuşsunuzdur, ancak bütçenizin 20.000 tl üzerinde. Bu, size göre mükemmel bir kullanılmış araba olmadığı anlamına gelir. Makul ve sağlam bir bütçe belirlemelisiniz. Kesin bir bütçeye sahip olmak, sizin için doğru olmayan arabaları ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

İhtiyaçlarınıza Göre Birkaç Otomobil Bulun

Bu önemli bir adımdır. Hemen bir arabaya aşık olabilir ve onu sürmeye ve hemen o anda ve orada satın almaya istekli olabilirsiniz. Bunu yapmayın. İhtiyaçlarınıza uygun birkaç benzer araba bulmalısınız. Birine aşık olduğunuzu düşünseniz bile (örneğin bir Bmw 5 serisine karşı bir Mercedes E serisi) seçtiğiniz aracı denemek için gittiğinizde beklediğiniz gibi çıkmayabilir.

Seçtiğiniz Araçları Test Edin

Kendinize göre mükemmel ikinci el arabayı seçmek için test sürüşleri şarttır. Test sürüşleri, arabayı satın aldıktan sonra nasıl çalışacağı, hissedeceği ve çalışacağı konusunda gerçek bir fikir edinmenizi sağlar. Bir test sürüşü, otomobilin nasıl performans gösterdiğini, ne kadar rahat olduğunu ve iç tasarımını tam olarak deneyimlenmesine olanak tanır.

2.EL ARABA İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here