Araba karşılaştırma, ayağını yerden kesecek bir taşıt almak isteyen herkesin yaptığı bir işlemdir. Ancak doğru şekilde yapmak sizin için en verimli olan aracı bulmanıza yardımcı olacaktır. Araçların birbirleri ile kıyaslanarak hangi yönden avantajlara sahip olduğu hangi yönden dezavantajlı olduğunu görmek açısından önemlidir.

Arabaları eşleyerek yapılan karşılaştırmalar için kullanabileceğiniz web siteleri olmakla birlikte bu sitelerde size sunulacak olan verileri doğru şekilde karşılaştırmak önemli olacaktır. Öncelikle karar vermeniz gereken sizin için önemli olan nokta olacaktır. Aracın motor performansı, yakıt miktarı, segmenti, boyutları gibi noktalara bakarak kendiniz için en doğru kararı verecek karşılaştırmayı yapabilirsiniz. Şimdi sırayla bakmanız gereken noktalara değinmeye çalışalım.

Araba Karşılaştırma Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1Yakıt Tüketimi Açısından Karşılaştırma

Araba karşılaştırma konusunda günümüzde en çok dikkat edilen nokta araçların yakıt tüketimidir. Genelde yakıt depo hacimleri segmente göre aynı diyebiliriz. D segment olan bir araç genelde 66 litre depo kapasitesi ile sunulmaktadır.

Yakıt tüketimine bakarken şehir için tüketim, şehir dışı tüketim ve aracın ortalama tüketimine bakmanız gerekiyor. Firmalar araçlar hakkında verileri sizlerle paylaşıyor olsa da unutmamanız gereken nokta bazen bu verilerin gerçeği yansıtmadığı olacaktır. Karşılaştıracağınız araçlar için bu duruma dikkat etmelisiniz. İnternet üzerinden biraz araştırma yapabilir, etrafınızda o aracı kullananlar varsa onlardan bilgi alarak doğru karşılaştırmayı yapabilirsiniz.

2Motor ve Performans Karşılaştırması

Araba karşılaştırma yaparken en çok dikkat edilen konu genelde motor performansı olmaktadır. Aynı segment olan araçlar veriler açısından çok yakın olmakla birlikte küçük farklılıklar performans açısından size farklı bir alternatif sunmaktadır.

Maksimum güç bölümüne bakarken aracın kaç beygir olduğu ve kaç tork verim sağladığına bakmalısınız. Aracın maksimum hızına, 0-100 kilometreye kaç saniyede çıktığına gibi verilere bakmanız gerekiyor.

3Araç Boyutları Karşılaştırma

Araba karşılaştırma sırasında çok dikkat edilmese de araçların boyutları ve ağırlıkları aracın performansını, yakıt tüketimini ciddi oranda etkilemektedir. Koltuk sayısı, uzunluk, genişlik, yükseklik, net ağırlık, taşıma kapasitesi ve bagaj kapasitesi gibi noktalar karşılaştırılırken dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Geniş bir aileniz varsa ve D segment bir araç almak istiyorsanız sizin için önemli olan içi ve bagaj kısmı geniş olan bir aracı tercih etmek olacaktır. Bunların yanı sıra lastik ölçülerine de bakmanız gerekiyor. Büyük lastiğe sahip araçlar daha fazla yere sürtünme kuvveti sağlayacağı için size ekstra bir performans sağlayabilecektir.

4Konfora ve Özelliklere Göre Karşılaştırma

Araba karşılaştırma yaparken unutulmaması gereken bir başka noktada araçların sunduğu donanım özellikleri ve sağladığı konforlar diyebiliriz. Bu konuda dikkatli davranmanız gerekiyor. Alacağınız modelin birden fazla donanımsal seçeneği fabrika tarafından sunulduğunu unutmayın.

Birçok standart özelliğin yanı sıra ekstra olarak sunulan özelliklerde vardır. Güvenlik açısından hava yastığı sayısı, emniyet kemeri sayısı, şoför asistanı yardımcıları bakılması gereken noktalardır. Bu noktalara dikkat ederek size en uygun ve en konforlu araç tercihinizi rahatça yapma şansına sahip olabilirsiniz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here