Test sürüşlerini özellikle sıfır araç alırken showroomlarda deniyoruz. İkinci el araç alırken de araç sahibinden de istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Test sürüşleri aslında almakta olduğunuz araçlar için içinize sinen veya sinmeyen durumları hakkında size bilgiler verir. Bu yüzden test sürüşü yaparken dikkat edilecek bir sürü durum vardır. Test sürüşünde neleri test etmeliyiz? Tüm cevaplar için yazımızı okumaya devam edin.

Test Sürüşünde Neleri Test Etmeliyiz 

1Rahatlık İlk Etken Olmalıdır

Pek çok sürücü zamanının çoğunu arabasında geçiriyor. Hem bu sebepten hem de emniyet açısından sürücünün rahatlığı çok önemli. İlk iş olarak sürücü koltuğuna oturun. Diz mesafesini, koltuk ayarlarını, pedal ve göstergelerin yerlerini, direksiyonun ileri-geri ve aşağı-yukarı ayarlanıp ayarlanmadığını, yan ve dikiz aynalarını, koltuk genişliğini, bel desteğini ve tavan yüksekliğini kontrol edin. Kendiniz için en rahat pozisyonu bulmaya çalışın.

2Zor Koşullar İçin Denemeler Yapın

Araçla sürüş testi gerçekleştireceğiniz yolları önceden belirleyin. İlk olarak sürekli kullandığınız yolları düşünerek bu yollara uygun yolları tercih edin. Örneğin sürekli otobanda araç kullanıyorsanız, bu tür bir yolda kullanmaya özen gösterin. Bunun dışında bol kavisli, tümsekli ya da çukurlu yollar bulmaya çalışın. Bu şekilde aracın virajlardaki performansını ve engebeli yollarda yaşattığı sarsıntıları ya da çıkardığı sesleri test etmiş olursunuz.

3Kulağınız Seslerde Olsun

Özellikle kış aylarında araç alıyorsanız kesinlikle klimayı araç sürerken açmayın. Fanın gürültüsü araçtan kaynaklanan elektronik arıza seslerini duymanızı engeller. Aracı aldıktan sonra fark ederseniz iş işten geçmiş olur. Kulağınız farklı gelebilecek seslerde olsun.

4Performans Kontrolü Yapmayı Unutmayın

Önemli olanları sıralamak gerekirse; aracın düzgün devirlenip devirlenmediğine bakın. Aracı farklı hızlarda kullanmayı deneyin. Vites geçişlerindeki rahatlığı hissedin. Ani frenler yaparak aracın fren mesafesini ve fren performansını ölçün.

İkinci El Satılık Araba İlanları

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here