Bir bayiden yeni bir araba veya arabam.com‘dan kullanılmış bir araç satın almış olsanız da, her zaman araba tamirini düşünmeniz gerekir. Bir arabanın ömrü boyunca tek bir garantisi vardır ve sonunda bir gün bozulacak veya büyük onarımlar için bir tamirciye gireceksiniz. Onarım işleminin temellerini ve onarım sırasında kullanılan parçaları, aracınızı iyi bir çalışma durumuna geri döndürmek ve yıllarca sürmesini sağlamak için çok önemlidir. Bu nedenle OEM (Orjinal Ekipman Üreticisi) ve yan sanayi parçalar arasındaki farkı anlamalısınız .

OEM parçaları bir aracın üreticisi tarafından yapılır – örneğin Toyota, Camry’leri için OEM parçaları yaratır ve bunlar orijinal parçalarla aynı kalitede olur. Diğer yandan yan sanayi parçalar, çok çeşitli üçüncü taraf üreticiler tarafından yapılabilir. Arabanızı tamir ettirmeniz gerekiyorsa, mümkün olduğunda OEM parçalarını tercih etmenizi öneririz; işte nedenleri…

1. Yan Sanayi Parçaların Kalitesi Tutarlı Değil

Honda Civic gibi ortak üretilen bir arabanız varsa, kelimenin tam anlamıyla binlerce farklı yan sanayi parça sunan düzinelerce satış sonrası şirket vardır . Bu parçalar OEM parçalardan daha ucuz olsa da kaliteleri tutarsızdır. Yüksek kaliteli yan sanayi parçalar OEM parçalar kadar iyi olsa da, ucuz parçalar bir şekilde arızalanabilir ve aracınıza daha fazla zarar verebilir.

2. Yan Sanayi Parçaların Garantisi Olmayabilir

Bazı üst düzey yan sanayi parçaların garantisi vardır, ancak bu oldukça nadirdir. Arabanıza bir yan sanayi parça taktığınızda, bunun etkili bir şekilde çalışacağını ummanız yeterlidir  ve eğer yapmazsa, bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey olmayabilir. Öte yandan OEM parçalar, neredeyse her zaman 1 yıllık üretici garantisinin yanı sıra 1 yıllık işçilik garantisini içerir. Bu, ilk seferde doğru parçayı almanızı ve yanlış bir şey olması durumunda değiştirilebilmesini sağlar.

3. Orjinal Parçalar Daima Kalitelidir

OEM parçaları her zaman doğrudan üreticiden temin edilir. Yan sanayiı parçalar kullanılmış arabalardan, hurdalıklardan veya üçüncü taraf tedarikçilerden temin edilebilir ve bunların yeni olduklarının garantisi yoktur. Bu nedenle, tamircinizden OEM parçalarını sipariş etmek biraz daha uzun sürebilir, ancak neredeyse her zaman beklemeye değer; olağanüstü performans sağlayacak yeni, yüksek kaliteli bir parça garanti edilir.

4. Yan Sanayi Parçaların Yalnızca% 25’i Aynı Performansı Sağlamak İçin Üretilmiştir

Jack Gillis’le göre bir Sertifikalı Otomotiv Parçaları Derneği , en yedek parça parça basitçe Orjinal parçaların aynı performans standartlarına ve üretilmemiştir. CAPA tarafından yürütülen bir araştırma, yan sanayi parçaların yalnızca yaklaşık% 25’inin OEM parçalarla aynı düzeyde performans sağlayabildiğini ortaya koydu. Bu, sadece mekanik sistemleri de içermez; tamponlar ve diğer yapısal sistemler gibi kritik sistemler, düşük satış sonrası parçalarla değiştirilebilir, bu da aracınızın daha az güvenli olduğu anlamına gelir.

 

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here