Bir bayiden, galeriden veya sahibinden bir araba satın alıyor olsanız da, durumunu anlamak önemlidir. Kullanılmış bir arabada geçmişinde büyük bir araba kazaya karışmışsa, kazalı olan bölge iyi tamir edilmiş olsa bile kalitesinden ödün verilebilir. İkinci el araba satın alırken size yardımcı olmak için, araçların yapısal hasarlarını incelemeye hızlı bir genel bakış atalım! En sık hasar gören bölgelerin üzerinden geçeceğiz ve bir arabayı ilk kez incelerken potansiyel olarak hasar görmüş alanları nasıl tespit edebileceğinizi anlatacağız.

1. Ön Tampon

Ön tampon, bir aracın açık ara en sık hasar gören yapısal bileşenidir. Çarpışmalar ve dikkatsiz sürüş, tampona zarar verebilir ve hatta değiştirilmesini gerektirebilir. Bir ön tamponun değiştirilip değiştirilmediğini görmek için rengi inceleyerek başlayın. Arabanın geri kalanıyla tamamen aynı mı? Yoksa renkte ufak bir fark mı var? Parmağınızı tampon boyunca da gezdirebilirsiniz. Yeniden boyandıysa, boyanın eşit olmayan dağılımı nedeniyle biraz “engebeli” hissedebilir – bu, tamponun değiştirildiğinin kesin bir işaretidir.

2. Çamurluklar

Çamurluklar bazen tamponlarla karıştırılır, ancak tamamen farklıdır ve ayırt edilmesi kolaydır. Tamponlar otomobilin önünü ve arkasını korurken, çamurluklar tekerleği koruyor ve çarpışmalar sırasında bir miktar darbe emiyor. Değiştirilen bir çamurluk paneli, aracın geri kalanından biraz farklı bir renkte olabilir ve değiştirilmek yerine düzleştirilmiş bir çamurluk bir şekilde bükülmüş ve şekilsiz olabilir. Çamurluk değiştirilirse, söz konusu aracın ciddi bir kazaya karıştığının neredeyse garantisidir.

3. Arka Tampon

Arka tamponlar genellikle araba çarpışmalarında hasar görür, bu yüzden onları da kontrol etmek önemlidir. Bir direğe geri gitme, kazara bir sıyrılma veya arkadan çarpma olsun, tamponlar çok aşağıya inebilir ve değiştirilen bir tampon, bir arabanın ciddi şekilde hasar gördüğünün bir işaretidir. Yine, arka tamponu değiştirildiğine dair işaretler açısından incelemek en iyisidir. Metal veya plastikteki küçük çatlaklar da aracın bir kazaya karışmış olabileceğinin işaretleridir ve araç sahibi arka tamponu değiştirmeye zahmet etmedi.

4. En Çok Kazalı bölgelerden; Izgara ve Ön Panel

Hasarlı bir ızgara hava akışını kısıtlayabilir ve bir arabanın görünümünü ciddi şekilde etkileyebilir. Neyse ki, ızgara hasarının fark edilmesi oldukça kolaydır. Izgarada ciddi sıyrıklar olup olmadığını veya biraz bükülmüş veya yerinden çıkmış gibi görünen alanlar olup olmadığını kontrol edin ve bu, aracın bir kaza geçirdiğinin bir işareti olabilir ve bunun yerine ızgara basitçe düzleştirilmiştir.

5. Kaput

Bir araba kaza geçirdiyse, kaputun değiştirilmesi gerekebilir. Kaput hassastır ve arabanın geri kalanına tam olarak oturması gerektiğinden, hasarlı bir kaputu onarmak zordur ve genellikle değiştirilmesi gerekir. Yine, renk ve doku, değiştirilen bir kaputun birincil eşantiyonlarıdır. Kaput boyunca parmağınızı çalıştırın ve boya daha düzdür gibi geliyor herhangi pürüzlü yamalar hissediyorsanız bu işlem belirtisidir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here