Aracınızda temel bakımı yapmak için araba tamircisi olmanıza gerek yok. Birkaç strateji öğrenmek, paradan tasarruf etmenize, arabanızla bağ kurmanıza, aracınızı tamir etmeye ve aracınızın sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.

1: Obd Arıza tespit cihazı alın.

Yaklaşık 500tl civarına, oldukça güvenilir bir dijital arıza teşhis aracı edinebilirsiniz, bu da size arabanızda neyin yanlış olduğunu doğru bir şekilde söyleyecektir. Kontrol motoru ışığı yandığında artık korkmanıza gerek yok! Hızlı bir bağlantıdan ve sadece birkaç dakikadan sonra, okuyucu size bir hata kodu verecek ve bunun ne anlama geldiğini size söyleyecektir. Oradan, YouTube’a gidip gerekli bakımın nasıl yapılacağına dair bir video izleyebilir veya bir tamirci tarafından yaptırıp yaptırmayacağınıza karar verebilirsiniz. Her iki durumda da, arabanızda neyin yanlış olduğunu önceden bilerek bir adım önde olacaksınız. Tamirciye sorunu anlatabilir veya önce ikinizin de sorun hakkında aynı fikre sahip olup olmadığınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

2: Önce Küçük Onarımları Deneyin

Arabanıza bakım yapma korkusunun üstesinden gelmek birinci adımdır. Küçük onarımlar bir acemi tarafından yapılabilir; bu sadece ne yapılacağını ve nasıl yapılacağını bilmek meselesidir. İlk önce denerseniz ve daha sonra hala yardıma ihtiyacınız varsa, en azından bu süreçte bir şeyler öğrenmiş olacaksınız. Zamanla daha fazla şeyi düzeltebileceksiniz ve özgüveniniz artacaktır. Yakında, tek başınıza yapabileceğinizi hiç düşünmediğiniz araba onarımlarını tamamlayacaksınız.

3: Motoru Tanıyın

Aşina olmak için motorunuzu düzenli olarak yıkayın. Temizleme işlemi sırasında, farklı hortumların ve kayışların nerede olduğunu fark etmeye başlayacaksınız. Eğer hareket ederlerse, nerede olduklarını ve onları en son gördüğünüzde ne tür bir durumda olduklarını bilirsiniz. Arabanızın motorunu yıkamak sandığınızdan daha kolaydır. Arabanızın daha uzun süre dayanmasını sağlar ve küçük sorunları büyük sorunlara dönüşmeden önce fark etmenize yardımcı olur.

4: Gözünüzü Kadranınızda Tutun

Aracınızda bir sorun olduğunu size bildirmek söz konusu olduğunda kontrol paneliniz çok önemlidir. Kontrol motorunuzun ışığı yandığında, onu göz ardı etmeyin ve her zamanki gibi arabanızı sürmeye devam etmeyin, tamir ettirin. Bu, bir şeyin dikkat edilmesi gerektiğini belirten bir uyarıdır ve bir şeyin büyük mü yoksa küçük mü olduğunu bilmek önemlidir. Bazı kontrol motoru ışıkları, gevşek bir gaz kapağı kadar basit bir şey için yanar, bu nedenle daha büyük bir sorunun mevcut olduğuna dair onay alana kadar panik yapmanın zamanı değildir. Ancak, ilk etapta ışığın yanmasına neyin sebep olduğunu anlamanın kesinlikle zamanıdır.

İlk Başta Tamir Etmeyi Başaramazsanız…

Kendi araba bakımınızı anında yapmanın ustası olmayacaksınız. Herhangi bir şeyi nasıl yapacağınızı bilmemekten, nasıl yapılacağını birazcık bilmeye doğru gelişmeniz zaman alacaktır. “İlk başta başaramazsın, tekrar dene” şeklindeki eski atasözü burada çok yerinde çünkü, büyük olasılıkla, ilk seferde doğru anlamayacaksın. Burada amaç mükemmellik değil; ilerlemek ve her yeni bir şey denediğinizde öğrenmek. Asla bir araba bakım profesyoneli olamazsınız ve zorunda da değilsiniz. Kendinizi tamamen acemilik seviyelerinin dışına çıkardığınız sürece, iyi gidiyorsunuz demektir. Arabanızla daha güçlü bir bağınız olacak ve bir şeyler ters gittiğinde daha az endişe duyacaksınız.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here