Kullanılmış arabanızda onarım işi yapmanız gerektiğinde, işi ilk seferde doğru yapmak için gereken becerilere ve uzmanlığa sahip iyi bir tamirci seçtiğinizden emin olmak istersiniz. Ancak bazen, hangi teknisyenlerin size uygun bir fiyata harika hizmet sunduğunu ve hangilerinin sizin mekanik bilgisizliğinizden kar elde etmeye ve gereksiz hizmetler için sizden para almaya çalıştığını anlamak biraz zor olabilir. Kullanılmış arabanız için harika bir tamirci seçmenize yardımcı olacak basit bir kılavuzla buradayız. Bu ipuçlarını izleyerek, aracınıza hak ettiği özen ve ilgiyi gösterecek, üstte, yasal bir tamirci bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

1. Onları İnternet Üzerinden Kontrol Edin

İnternetin gücü sayesinde, kötü bir işletmenin uzun süre bu işte kalması oldukça zordur. Hızlı bir Google araması yapın ve belirli bir tamircide müşteri deneyimleri hakkında bilgileri arayın. Mükemmelliği beklemeyin, her zaman kötü deneyimleri olan birkaç müşteri olacaktır, ancak incelemelerdeki genel eğilimlere bakın. Bu tamirci hızlı servis sunuyor mu? Makul ücretler alıyorlar mı? Geçmişte birden fazla müşterinin hizmetleriyle ilgili sorunları oldu mu? Bir tamircinin çevrimiçi itibarı, genel hizmet kalitesi hakkında çok şey söyler, bu yüzden araştırmanızı yapmak için biraz zaman ayırın ve geçmiş müşterilere harika sonuçlar veren bir mağaza seçtiğinizden emin olun.

2. Dükkana İyi Bir Göz Atın

Bazen, bir otomobil mağazasına göz atmak, hizmetlerinin genel kalitesi hakkında fikir edinmenin en iyi yoludur. Bir otomobil dükkanı temiz, bakımlı ve tam donanımlı görünüyorsa, bu iyi bir işarettir. Tabi profesyonel olan ve ihtiyaçlarınızı ciddiye alan bir otomobil mağazası ile çalışmak istiyorsanız. Öte yandan, dükkan özensiz, bakımsız veya kirli görünüyorsa, o tamirciyle çalışmayı yeniden düşünmelisiniz. Dükkanlarına kötü davranırlarsa, muhtemelen arabanıza daha iyi davranmayacaklardır.

3. Tamirci ile Konuşun

Arabanızı basit bir onarım için getirirseniz, tamirciyle sorun hakkında konuşmayı isteyin ve tamircinin sizinle nasıl etkileşim kurduğuna dikkat edin ve genel deneyim ve nitelikleri hakkında bir fikir edinin.

4. Hangi Marka Parçaları Kullandıklarını Sorun

Tüm otomobil parçaları aynı şekilde üretilmemiştir. Çoğu otomobil parçası markası hem daha yüksek kaliteli parçalar hem de düşük kaliteli “indirimli” parçalar satar ve bir otomobil mağazasına genellikle hangi parçaları kullandıklarını sorarsanız, size hemen cevap verebilmeleri gerekir. Tamirciniz, onarım için tipik olarak hangi parçaları kullandıkları konusunda her zaman açık olmalıdır. Size net bir cevap vermezlerse, bu, müşterilerden yüksek kaliteli, pahalı otomobil parçaları için ücret talep ettikleri ve karı cebe indirerek daha düşük kaliteli bütçeli otomobil parçaları taktıkları anlamına gelebilir.

5. Küçük İşlerle Başlayın

Harika bir tamirci bulduğunuzdan oldukça emin olsanız bile, acele etmeyin ve doğru kararı verdiğinizden emin olun. Bunu yapmanın harika bir yolu, daha küçük bir araç onarımıyla başlamaktır. Fren balatalarınızı değiştirin veya yeni tamircinizin kapsamlı bir sıvı kontrolü ve değişimi yapmasını sağlayın. İşlem sırasında seçtiğiniz otomobil mağazasının sizinle nasıl etkileşim kurduğuna dikkat edin. Onarım hızlı mıydı? İyi iletişim kurdular mı? Maliyetleri tahminleriyle eşleşti mi? Bir otomobil atölyesi, daha küçük bir onarım yaparken beklentilerinizi aşarsa, daha büyük onarımları yapabileceklerine güvenilebilir ve hizmetleri beklentilerinizi tam olarak karşılamıyorsa, farklı bir otomobil dükkanı aramanız daha iyi olabilir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here