Hyundai Genesis ve Kia teslimat süreleri oldukça artmış durumda. Güney Kore’de üretilen bir araba sahibi olmak isteyen kullanıcılar uzun bir bekleme süresine sahipler. Özellikle Kia ve Genesis modellerinde yaşanan bu durum, kullanıcıları büyük hayal kırıklığına uğratıyor. Üreticiler ise bu durumun bazı sebepleri olduğunu söylüyorlar. Bunların başında ise yarı iletken krizi ve araçlara gelen yüksek talep oranı gösteriliyor. Kullanıcıların inandıkları şey ise çok farklı. Kullanıcılara göre Hyundai, Kore parasının ABD doları karşısında değer kaybetmesinden dolayı önceliğini denizaşırı pazarlara veriyor. Bunun sonucunda da ihracatçılar, kendi ürünlerini daha ucuza satabiliyorlar. Esas olarak ise bu çatışma, Güney Kore’de daha yoğun durumda. Bu konuda tüketicilerin mi yoksa kullanıcıların mı haklı olduğu bilinmiyor. Fakat bizler, siz değerli okuyucularımız için konunun tüm detaylarını derledik.

Hyundai Genesis ve Kia Teslimat Süreleri 30 Aya Kadar Uzadı

Kore’de yayınlanan bir İngilizce gazeteye göre Hyundai, KIA veya Genesis markalarının teslimat sürelerinin 30 aya kadar uzadığı yazıldı. Bu haberi ise Güney Kore kaynakları doğruladı. Güney Kore yerel otomobil ticaret platformu (Gethca), Hyundai’nin 26 modelinin bir yıl önce 11 aylık bekleme süresine sahip olduğunu fakat bu sürenin günümüzde 30 aya kadar çıktığını açıkladı. Kia K3, K5, K8 ve Sorento hibrit modelleri şu an için 3-5 ay arası değişen bekleme sürelerine sahip. Fakat Hyundai Avante, Sonata, Grandeur ve Santa Fe modellerinin bekleme süreli 6-20 ay arası değişkenlik gösteriyor.

Hyundai KIA ve Genesis teslimat süreleri

Bu konuda Hyundai’li yetkililerden de açıklama geldi. Yetkililer ”Sadece Koreli tüketiciler değil, denizaşırı pazarlarda bulunan tüketiciler de gecikme yaşıyor. Denizaşırı pazarlarda bulunan tüketicilere yerel tüketiciler pahasına öncelik verdiğimiz iddiası ise tamamen yanlış. İster elektrikli araçlar olsun ister hibritler olsun, en yeni modeller tedariki biraz zaman alabilen yeni çiplere ve parçalara ihtiyaç duyarlar. Elimizden gelenin en iyisi yapacağız.” dedi.

 

Satılık Tüm Hyundai Modellerini İnceleyin⇒

Satılık Tüm Kia Modellerini İnceleyin⇒

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here