Genesis GV70 SUV Hakkında Bazı Detaylar Yayınladı

2
2211

Hyundai’nin 2015 yılında premium araçlar üretmek için açtığı Genesis, ABD ve Kore pazarlarında oldukça dikkat çekiyor. Avrupa pazarında da güç sahibi olmak isteyen Genesis, yeni Genesis GV70 SUV’sinin detaylarını yayınladı. Markanın G70, G80, G90 sedanlarından ve GV80 SUV’sinden sonra beşinci modeli olan araç orta boy premium SUV sınıfında rekabet edecek. Modelin rakipleri ise Audi Q5, BMW X3 ve Mercedes-Benz GLC.

Motor seçenekleri yakın zamanda revize edilen G70 ile benzer özellikler taşıyor. Giriş modeli 300 hp güç üreten 2.5 litrelik turboşarjlı benzinli bir üniteye sahip. 375 HP güç üreten 3.5 litre hacimli V6 benzinli ve 199 HP gücündeki 2.2 litrelik dizel motorlar da diğer motor seçenekleri. 375 HP güç üreten en üst model ise yalnızca dört çeker olarak satışa sunuluyor. Bu araç “Launch Control” aktif edildiğinde 0-100 kilometre hızlanmasını 5,1 saniyede tamamlıyor ve Porsche Macan S ile rekabet ediyor.

Genesis GV70 Tasarım Detayları

SUV’un dış tasarımı, markanın ticari markası ‘Crest’ ızgarası, yatay farlar ve belirgin kanatlı amblemin hakim olduğu bir ön uç ile daha büyük GV80’den tanıdık geliyor. SUV kardeşi gibi, GV70 de coupé tarzı eğimli bir tavan çizgisine, yatay fren lambası kümelerine ve oldukça büyük bir arka spoylere sahip.

İç mekan ise G70 sedanına büyük ölçüde benziyor. “Sürücü odaklı” olduğu söylenen ve Kore mimarisinden esinlenilen bu modelde, gösterge paneli boyunca uzanan elipitik bir kontrol paneli ve geniş bir LCD bilgi-eğlence dokunmatik ekranı hakim.

Avrupa pazarı otomobil endüstrisinde marka algısı yaratmak için oldukça önemli görülüyor.  Hyundai de Genesis ile küresel anlamda güvenilir bir marka algısı yaratmak istiyor. Hyundai ve Kia, Avrupa’da son 10 senede ciddi başarılara imza atmış durumda. Genesis markasıyla da Avrupa pazarına uygun modeller sunarak başarısını sürdürmek istiyor.

Bu nedenle, Genesis’in Avrupa lansmanı G70 modelinin bir station versiyonunu da içerecek. GV70 ve G70 Station, Avrupalı alıcılar için önemli bir model olacak. Hyundai‘nin Strategy 2025 yol haritasına göre, ilk tamamen elektrikli Genesis de gelecek yıl için planlanmış.

İkinci El Hyundai İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here